Rastislav Búgel Futbal

Futbalisti mali dobrý úvod: Slovan ich však rozstrieľal rozdielom triedy

Nitrianski futbalisti nastúpili do ťažkého zápasu sľubne. Všetko však zmenilo vylúčenie Cicmana. Slovan si tak odniesol zaslúžené víťazstvo.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti mali dobrý úvod: Slovan ich však rozstrieľal rozdielom triedy
Zdroj: TASR

Ako prvý pohrozil Milinkovič, ale v 2. minúte z ostrého uhla Chudého neprekvapil. Veľkú šancu mal v 7. minúte domáci Benčík. V šestnástke sa dostal k prudkej strele, jeho nebezpečný pokus Putnocký vyrazil na roh. Štrnásta minúta priniesla príležitosť Žofčáka, no ten z vari šiestich metrov nenaložil so svojou príležitosťou ideálne. V 17. minúte sa prezentoval krížnou strelou Peltier po krátkom úniku však netrafil bránku. V 22. minúte po Benčíkovej hlavičke zachránil na bránkovej čiare Kolčák. V 33. minúte zakončil po centri Žofčáka Peltier, ale tiež nebol úspešný. Fanúšikov hostí potešil v 35. minúte Žofčák. Milinkovič potiahol akciu po ľavej strane, posunul Grendelovi a jeho prihrávku zužitkoval kapitán hostí na vedúci gól Slovana.

Hra v rukách Slovana

V 57. minúte fauloval v pokutovom území Cicman Peltiera a po druhej žltej karte videl červenú. Z následného pokutového kopu však Žofčák neuspel, brankár Chudý vystihol jeho strelu. Na ďalšiu súvislú akciu sa čakalo do 74. minúty. Prečíslenie hostí však ich kapitán Žofčák zakončil len nevýraznou strelou. Nitra, hrajúca v oslabení, hrozila najmä z brejkov. V jednom z nich strieľal z pravej strany nebezpečne Šmehyl, trafil však len bočnú sieť. Hostí definitívne upokojil gól Halenára v 84. minúte. Peltier na pravej strane potiahol akciu, prihral do šestnástky Halenárovi a skúsený útočník pohotovo prestrelil Chudého – 0:2. Domáci v závere úplne prepadli v defenzíve a Slovan po výraznom prečíslení pridal tretí gól. Pauschek zblízka usmernil výbornú Halenárovú prihrávku do bránky bezmocného Chudého.

Jozef Vukušič, tréner Nitry: „Nerád prehrávam, ale táto prehra sa zrodila so cťou. V prvom polčase sme videli vyrovnaný zápas, šance boli na oboch stranách. Na vývoj zápasu mal vplyv prvý gól, ktorý strelil Slovan. Po vylúčení nášho hráča sa nám hralo ťažko. Naši hráči hrali to, na čo majú. V zápase sa z našej strany objavilo veľa vecí, na ktorých môžeme stavať.“

Samuel Slovák, tréner Slovana: „Videli sme zaujímavé stretnutie. Nastúpili sme proti súperovi, ktorý nás vždy vedel potrápiť. Bola tam zápletka, vylúčenie a nepremenená penalta. Prišli sme bodovať, to sa aj podarilo. Nitra mala veľmi slušnú polhodinu, keď nám robila problémy. Toto víťazstvo si veľmi vážim. Výsledok je pekný, no k bodom sme neprišli ľahko. Po nepremenenej jedenástke sme sa otriasli a premenili dva brejky. Som spokojný s nasadením hráčov na ťažkom teréne aj s výsledkom.“

Futbal: Nitra - Slovan
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM