Futbal

Futbalisti FC Nitra prehrávali o dva góly: V zápase s Trenčínom vybojovali cennú remízu

Nitrianski futbalisti sa počas 7. kola najvyššej futbalovej súťaže predstavili v zápase proti AS Trenčín.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti FC Nitra prehrávali o dva góly: V zápase s Trenčínom vybojovali cennú remízu
Zdroj: TASR

Trenčania mali od začiatku viac z hry a častejšie zamestnávali obranu súpera. Čatakovič poslal loptu v 7. a 12. minúte tesne vedľa Šípošovej bránky, ale v závere úvodnej dvadsaťminútovky sa domáci tešili, keď Comvaliusovu strelu Šípoš vyrazil a Koolwijk ju poslal pohotovo do siete. V 25. minúte sa mohli Nitrania tešiť z vyrovnávajúceho gólu, ale Gatarič po rýchlom úniku trafil ľavačkou iba do ľavej žrde. Domáci zvýšili onedlho na 2:0.

Najskôr Roguljič po polhodine hlavičkoval vo výbornej pozícii po Comvaliusovom centri zľava nad bránku, ale o chvíľu obrana hostí zaváhala, Roguljič trafil do pravej žrde a odrazenú loptu poslal Čatakovič za Šípoša. Čatakovič mal aj ďalšiu šancu pri priamom kope, ale trafil tesne mimo nitrianskej bránky.

Nástup do druhého polčasu mali hostia vynikajúci a po 12 minútach bolo vyrovnané. V 52. minúte sa z nevinnej akcie po pravej strane, centri do šestnástky a teči presadil Chobot a o 5 minút využil kolmé vysunutie na únik a vyrovnávajúci gól Ristovski. Nitrania sa tlačili aj do ďalšieho gólu, ale domáci sa spamätali a začali opäť hrať. V 72. minúte Bukari výborne zakončil, dobre však zasiahol aj Šípoš a loptu vyrazil na roh.

Následne mali Trenčania niekoľko závarov pred bránkou Nitry, Šípoš si však poradil aj so strelou, ktorú naňho vyslal Zubairu. V 84. minúte striedajúci Depetris napriahol z hranice šestnástky a Šípoš jeho pokus vytlačil na brvno. V 88. minúte mohol po akcii Van Kessela a odrazenej lopte rozhodnúť Bukari, ale zo 7 metrov poslal loptu len nad poloprázdnu bránku. Domáci krídelník ideálne nezakončil v dobrej pozícii ani v úvode štvorminútového nadstaveného času. Na opačnej strane mohol rozhodnúť striedajúci Šimončič, opečiatkoval však iba pravú žrď Šemrincovej bránky.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

AS Trenčín – FC Nitra 2:2 (2:0)

Góly: 19. Koolwijk, 31. Čatakovič – 52. Chobot, 57. Ristovski. Rozhodovali: Kružliak – Štrbo, Tomčík, ŽK: 42. Roguljič, 69. Šulek, 82. Julien – 40. Vrábel, 48. Kuník, 64. Süttö (tréner Nitry), 415 divákov

Trenčín: Šemrinec – Ligeon, Šulek, Skovajsa (84. Kadák), Julien – Zubairu, Koolwijk – Roguljič (78. Depetris) – Bukari, Čatakovič, Comvalius (64. Van Kessel)

Nitra: Šípoš – Kuník, Podhorin, Farkaš, Magda – Faško, Vrábel (73. Šurnovský) – Fabiš, Gatarič, Chobot (90. Šimončič) – Ristovski (84. M. Fábry)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM