Tlačové správy

Foxconn Slovakia má 25 rokov

Jeden z najvýznamnejších slovenských producentov spotrebnej elektroniky, spoločnosť Foxconn Slovakia, si dnes pripomína 25 rokov od svojho založenia.

Ilustračný obrázok k článku Foxconn Slovakia má 25 rokov
Zdroj: Foxconn Slovakia

Spoločnosť vznikla 9. februára 1996 v Trnave ako Sony Slovakia. Začínala s výrobou komponentov pre televízory, následne začala vyrábať kompletné televízne prijímače, pričom doteraz ich vyrobila viac ako 37 miliónov. V roku 2007 sa presťahovala do Priemyselného parku Nitra. V roku 2010 sa stala súčasťou najväčšieho svetového producenta elektroniky Hon Hai Technology Group a zmenila názov na Foxconn Slovakia.

Prioritou výrobného programu spoločnosti je aktuálne spotrebná elektronika pre popredné svetové značky. So svojimi viac ako 2000 zamestnancami patrí medzi najväčších zamestnávateľov v regióne. Je 7. najväčším slovenským exportérom a 9. najväčším výrobným podnikom v SR. Ročné tržby Foxconnu Slovakia sa pohybujú na úrovni cez 1,2 miliardy eur.

Foxconn Slovakia nie je len významným producentom spotrebnej elektroniky na Slovensku. Je aj inkubátorom nových technických riešení a inovácií. „Podporujeme veľkých hráčov aj startupy. Naše know-how preberajú nielen ďalšie závody Foxconn v Amerike a v Ázii, ale dokonca aj fabriky vlastnené priamo prémiovými značkami si naše riešenia nastavujú ako svoj nový štandard,“ konštatuje výkonný riaditeľ spoločnosti Peter Hrčka.

Foxconn Slovakia sa vo vývoji smart riešení zameriava na podnikový informačný systém (ERP), automatizáciu a robotizáciu, inovácie v systémoch riadenia výroby a Internet vecí (IoT). Spoločnosť realizuje inovácie Industry 4.0 už od roku 2016 a disponuje špičkovým tímom pre produkciu, inžiniering aj IT so schopnosťami preverenými množstvom projektov v extrémne konkurenčnom prostredí elektrotechnického biznisu.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy.

Zdroj: Foxconn Slovakia
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM