Kultúra

FOTOMARATÓN v galérii! A bude aj SÚŤAŽ

Nitrianska galéria hľadá nadšených fotografov. Pripravila pre nich viacero zaujímavých aktivít.

Ilustračný obrázok k článku FOTOMARATÓN v galérii! A bude aj SÚŤAŽ
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Nitrianska galéria pripravuje letné podujatia zamerané na fotografiu. Ich súčasťou bude výstava fotografií, fotomaratón i fotomapa.

Pošlite 10 fotiek

Galéria už zverejnila výzvu, na základe ktorej môžu záujemcovia poslať do súťaže 10 fotografií v elektronickej podobe na ľubovoľnú tému. „Termín uzávierky je 23. júna. V rámci výzvy vytlačíme a vystavíme po desať fotografií vo vysokej kvalite na formát A4 desiatim fotografom, ktorých vyberie odborná porota,“ vysvetlili organizátori.

Fotografie sa potom stanú súčasťou 3. ročníka výstavy, ktorá sa uskutoční 5. júla a bude spojená s ďalšími podujatiami. „Jednou z aktivít bude súťažný Fotomaratón, na ktorý sa účastníci musia registrovať. Každý dostane desať tém, ktoré musí nafotiť. Po absolvovaní maratónu fotografie prinesie na vyhodnotenie pred porotu,“ uviedla galéria.

Vznikne fotomapa Nitry

Ďalšou aktivitou bude súťažná Fotomapa. Jej účastníci dostanú zoznam 7 lokalít v Nitre a v určenom časovom rozmedzí budú musieť vyhotoviť na každom mieste jednu fotografiu. „Každý potom prinesie svoje výtvory na vyhodnotenie porotou,“ doplnili organizátori.

Viac informácií o Fotodni na nádvorí Nitrianskej galérie sa dozviete v propozíciách na jej webových stránkach.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM