Rastislav Búgel Šport Hokej

FOTO: V repríze semifinále víťazstvo HK Nitra, Zvolenu strelila šesť gólov

V repríze semifinále z vlaňajšej sezóny sa od úvodu hral svižný hokej. Domáci pohrozili už po 30 sekundách hry, keď Blackwater po prihrávke od Slováka opečiatkoval ľavú žŕdku.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V repríze semifinále víťazstvo HK Nitra, Zvolenu strelila šesť gólov
55
Galéria
Foto: Rastislav Búgel

Na vedúci gól sa čakalo ďalšie dve minúty, keď Slovák využil fatálnu chybu zvolenskej obrany a úplne osamotený prekonal Baroša – 1:0. Hostia však rýchlo vyrovnali. Peknou individuálnou akciou na pravej strane sa prezentoval Ďaloga, ktorý z priestoru kruhov nedal Valentovi šancu – 1:1.

Nitrania mali raketový štart do druhej tretiny. Najskôr zafungovala zámorská spolupráca, keď Milamovu strelu Baroš ešte kryl, ale na dorážku Blackwatera už nestačil. Už o 14 sekúnd neskôr bolo 3:1, po Kutálkovej asistencii skóroval nikým nekrytý Krištof. Domáci pokračovali v tlaku a podarilo sa im navýšiť svoj náskok. V 29. minúte bol rozdiel už trojgólový, keď Ručkay dorazil puk do siete po Kutálkovej akcii – 4:1. Zvolen znížil z trestného strieľania, po nedovolenom zákroku Versteega na Klhúfka sám faulovaný uspel v mikrosúboji proti Valentovi.

V záverečnej tretine domáci výsledok ešte prikrášlili, keď svoj druhý gól v zápase strelil Ručkay a potom skóroval aj Kutálek.

HK Nitra – HKM Zvolen 6:2 (1:1, 3:1, 2:0)

Góly: 3. Slovák, 21. Blackwater (Milma), 21. Krištof (Kutálek, Ručkay), 29. Ručkay (Kutálek), 46. Ručkay (Kutálek, Krištof), 53. Kutálek (Mezei, Krištof) – 5. Ďaloga (Řezáč), 30. Klhůfek (tr. strieľanie)

Foto: Rastislav Búgel

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM