Tlačové správy

FOTO SLOVAKIA 2019

V tomto roku otvára svoje brány 8. ročník najväčšieho fotografického podujatia na Slovensku - FOTO SLOVAKIA 2019. Podujatie, ktoré už tradične spája výstavu so sprievodným programom. Rovnako ako minulý rok ho zastreší historická Stará tržnica. A čo vás čaká?

Ilustračný obrázok k článku FOTO SLOVAKIA 2019
Zdroj: Foto Slovakia

Program bude opäť rozdelený do dvoch blokov. Hlavný program bude prebiehať na veľkom pódiu, ďalšie prednášky a ukážky budú v otvorenom ateliéri FOMEI, doplnkový program bude na poschodí Starej tržnice.

Po minuloročnom úspechu budú v programe aj workshopy. S lektormi značky SONY a Olympus si budete môcť vyskúšať nové fotoaparáty a objektívy a pritom sa aj niečo naučiť. V priestoroch tržnice budú prebiehať workshopy portrétnej fotografie, aktu a street fotografie. 

Na poschodí si návštevníci budú môcť pozrieť výstavy fotografií Martina Ričányho – 365 tvárí Piešťan,  Richarda Petrecha a Pavla Nováka – „Slovensko pod hviezdami“ a Kataríny Liškovej, ktorá predstaví 3 svoje posledné projekty z 3 kontinentov na „A“ – Amerika, Afrika a Ázia. 

Výstava fotografií, Richard Petrech a Pavol Novák – „Slovensko pod hviezdami.“
Výstava fotografií, Richard Petrech a Pavol Novák – „Slovensko pod hviezdami.“ / Zdroj: Foto Slovakia

V hlavnom programovom bloku sa predstavia známi slovenskí fotografi a odborníci na fotografiu ako Ivan Čaniga (MQEP), Ján Štovka (MQEP), Vlado Bača, Ľubo Stacho a známi český fotograf Adolf Zika. Zaujímavé rozprávanie spojené s premietaním pripravila skúsená cestovateľka, sprievodkyňa a fotografka Katarína Lišková /BUBO/.

Ivan Čaniga, MQEP bude tentokrát rozprávať o makro fotografii a jej rôznom využití.
Ivan Čaniga, MQEP bude tentokrát rozprávať o makro fotografii a jej rôznom využití. / Zdroj: Foto Slovakia
Katarína Lišková (BUBO) -  Amerika, Afrika a Ázia
Katarína Lišková (BUBO) - Amerika, Afrika a Ázia / Zdroj: Foto Slovakia

Tým však s prednáškami nekončíme. V druhom bloku prednášok sa predstavia fotografi Tomáš Machara, Erik Tomašák, šéfredaktor ePhoto.sk Karol Srnec a iní. Táto časť bude venovaná praktickému využitiu fototechniky. Okrem toho bude prezentovaný nový revolučný spôsob nastavovania fotografických monitorov EIZO pre fotografické editory.

Počas celého podujatia bude k dispozícii otvorený ateliér, zariadený zábleskovými aj trvalými svetlami FOMEI. Nebudú chýbať modelky v historických kostýmoch zo štúdia Elijana a skupiny Fringia.

Návštevníkom v ateliéri zapózujú členovia skupiny Fringia.
Návštevníkom v ateliéri zapózujú členovia skupiny Fringia. / Zdroj: Foto Slovakia

Čo by to bolo za podujatie pre fotografov, keby na ňom neboli aj stánky výrobcov techniky a firiem ponúkajúcich služby v oblasti fotografie?  Nielen novinky predstavia Nikon, Canon, Fujifilm, Sony, Eizo, Fomei, Peak Design a ďalší.

Organizátorom podujatia je najväčší fotografický portál na Slovensku – ePhoto.sk. Viac informácií, vrátane kompletného programu, nájdete na stránke www.fotoslovakia.sk. Sledujte nás aj na Facebooku.

Miesto: Stará Tržnica, Nám. SNP, Bratislava
Dátum a čas: 27. október 2019, 9.00 – 18.00 hod.
Vstupné: 5€

Zdroj: Foto Slovakia
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM