Futbal

FOTO: Nitra v poslednom domácom zápase porazila Senicu

V mrazivom počasí nastúpil siedmy tím súťaže FC Nitra posledný raz v tomto roku na domácom štadióne. Jeho súperom bola predposledná Senica.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nitra v poslednom domácom zápase porazila Senicu
66
Galéria

Domáci mali síce v prvom polčase viac z hry, v 13. minúte sa po centri Chobota z ľavej strany dostal k nebezpečnej hlavičke Vestenický. Z blízka však trafil rovno do brankára hostí Tabordu. O štyri minúty neskôr sa však domácim podarilo už skórovať. Nepodarený center Kuníka z pravej strany na prekvapenie všetkých skončil v bráne Senice – 1:0. Aj v ďalšom priebehu boli aktívnejší zverenci trénera Ivana Galáda. Naopak, hostia sa do zakončenia dostávali len sporadicky. Ich náznaky šancí však zmenu skóre už do polčasu neprivodili.

Ani v druhom polčase sa obraz hry veľmi nezmenil. Lopta sa pohybovala väčšinou medzi šestnástkami a tak 412 uzimených divákov si muselo na zaujímavý moment počkať až do 80. minúty. V nej sa po peknej akcii domácich dostal do zakončenia Taiwo. Jeho zakončenie z dobrej pozície si však cestu medzi tri žrde brankára Tabordu nenašlo. Senica v závere ešte vrhla všetky sily do útoku, ale Nitra si už svoj náskok postrážila. V samom závere mali domáci ešte niekoľko dobrých rýchlych kontier, ktorými si mohli svoj tesný náskok poistiť, ale vo finálnej fáze im chýbalo viac pokoja. Nitra napokon zdolala Senicu gólom Kuníka tesne 1:0.

FC Nitra – FK Senica 1:0 (1:0)

Gól: 17. Kuník. Rozhodovali: Smolák – Tomčík, Hrmo, ŽK: Vestenický – Deretti, 412 divákov.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Farkaš, Chovanec – Šimončič (63. Machovec), Charizopulos – Abdulrahman, Kóňa, Chobot (90+2. Macho) – Vestenický (72. Guláš)

Senica: Taborda – Kotula, Dias, Da Graca, Krč – Deretti, Tesija (86. Solano), Petshi, Zezinho – Castaňeda (87. Otrísal), Azankpo (66. Celis)

Ivan Galád, tréner Nitry: „V dnešnom zápase sme všetko podriadili taktike. Veľmi precízne sme sa na súpera pripravovali. Našou snahou bolo neinkasovať a streliť aspoň jeden gól. To sa nám podarilo, máme tri body. Hra by mala byť lepšia. Dnes vyhrala naša taktika.“

Frederico Ricardo Cordeiro Rodrigues, tréner Senice: „Gratulujem súperovi k víťazstvu. Začali sme dobre, ale potom sme dostali nešťastný gól. V druhom polčase sme sa snažili niečo s výsledkom urobiť, ale v koncovke sme sa trápili.“

Foto: Rastislav Búgel

FC Nitra – FK Senica 1:0 (1:0)
66
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM