Rastislav Búgel Hokej

FOTO: Hokejový majster hostil nováčika z Nových Zámkov, z víťazstva sa tešila Nitra

Tretie kolo najvyššej hokejovej súťaže prinieslo zaujímavú konfrontáciu. Na ľade úradujúceho majstra z Nitry sa predstavil nováčik z neďalekých Nových Zámkov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Hokejový majster hostil nováčika z Nových Zámkov, z víťazstva sa tešila Nitra
Foto: Rastislav Búgel

Majster mal proti nováčikovi raketový úvod a už po 17 sekundách sa ujal vedenia zásluhou Mareka Slováka. Nitrania pokračovali v útočnej aktivite, so strelou Königa si poradil Šimko. Nové Zámky prvýkrát vystrčili rožky vďaka Brabencovi, jeho strela však Valentovi nenarobila problémy.

Na začiatku druhej tretiny hostia nevyužili presilovku a v 26. minúte druhýkrát inkasovali po strele Versteega, ktorý potrestal vylúčenie Hudeca. Novozámočania mohli krátko na to znížiť, no Podstavek neuspel zoči-voči Valentovi. V 36. minúte poistil náskok Nitranov Slovák po prihrávke Lalibertého.

Do záverečnej tretiny vstúpili hostia náporom a v 43. minúte sa dočkali gólovej odmeny, keď Paukovček prestrelil Valenta. Slovák mohol v 48. minúte zavŕšiť hetrik, keď sa rútil sám na Šimka, no obrana hostí ho spacifikovala. Na druhej strane sa neujal pokus Hegyiho a hosťom sa nepodarilo znížiť na rozdiel gólu ani pri power play.

HK Nitra – HC Mikron Nové Zámky 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Góly: 1. Slovák (Ordzovenský, Blackwater), 26. Versteeg (Macík, König), 36. Slovák (Laliberté, Blackwater) – 43. Paulovič.

Rozhodovali: Kubuš – J. Tvrdoň, Výleta

Vylúčení: 3:2

Presilovky: 1:0

Oslabenia: 0:0

Zápas sledovalo: 3351 divákov

Foto: Rastislav Búgel

FOTO: Hokejový majster hostil nováčika z Nových Zámkov
71
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM