Rastislav Búgel Hokej

FOTO: Hokejové hviezdy sa predstavili pod Zoborom, All Stars víkend prilákal zaplnenú Nitra Arénu

Nedeľňajší program All Star hokejovej Tipsport Ligy si vychutnala zaplnená Nitra aréna v tradične výbornej atmosfére. Absolútnym víťazom sa stal tím nehrajúceho kapitána Róberta Petrovického, ktorý vo finálovom dueli večera zdolal mužstvo Ľuboša Bartečka 8:7.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Hokejové hviezdy sa predstavili pod Zoborom, All Stars víkend prilákal zaplnenú Nitra Arénu
Foto: Rastislav Búgel

Atraktívnou vložkou exhibičných zápasov boli súťaže zručností. V nich vynikla najmä tvrdosť strely Martina Dudáša s rýchlosťou cez 160 km/h či rýchlostný súboj Tibora Melichárka, ktorý prešprintoval výrazne mladšieho Jakuba Ručkaya.

Nedeľňajší program odštartoval dopoludňajším verejným korčuľovaním tipsportligistov s fanúšikmi. Aj po ňom bolo v okolí štadióna veľa vzruchu a tesne po 16-tej privítali zaplnené tribúny výber toho najlepšieho z domácej súťaže. Najväčšie ovácie zožali hráči domáceho klubu HK Nitra, ale aj ligový rekordér Arne Kroták, ktorého diváci vytlieskali za úspešné prekročenie 500-gólovej méty. Ofenzívne ladený tím kapitána Jozefa Stümpela od začiatku diktoval exhibičné tempo hry vo formáte traja proti trom. Hetrikom sa blysol Michal Hlinka, Petrovického mužstvo však gólové manko dotiahlo a v nájazdovom rozstrele rozhodol o triumfe 7:6 talentovaný bystrický bek Mislav Rosandič.

O najtvrdšiu strelu

Po stretnutí nasledoval duel o najtvrdšiu strelu medzi Martinom Dudášom a Radovanom Pulišom. Košický obranca naplno využil svoje fyzické parametre a puk poslal z nadstavenej vzdialenosti do siete rýchlosťou 160,68 km/h. Najlepšiemu kanonierovi uplynulého ročníka vyšiel ideálne len druhý z troch pokusov, jeho náprah letel rýchlosťou 144,75 km/h. Ďalší bod tak získal tím Róberta Petrovického, ktorý si Dudáša vybral v sobotňajšom drafte.

Dudáš o svojej streleckej sile vedel. „Merali sme to už v Trenčíne, kde som pôsobil minulý rok. Vtedy to bolo podobné číslo, teraz sa mi to len potvrdilo,“ konštatoval. Tradične skvelá atmosféra pod Zoborom ho už neprekvapila. „V Nitre je to stabilné. Vždy je to tu fantastické, myslím, že prvý ročník exhibičného víkendu sa tu uskutočnil zaslúžene. Uvidíme, snáď sa zlepší atmosféra na všetkých štadiónoch, aby to bolo príjemnejšie.“

Zaujímavé tváre

Na druhý duel sa nitrianski diváci tešili právom, keďže proti sebe nastúpili okrem iných aj ich kanadské útočné esá – Judd Blackwater a David Laliberté. Gólový otvárak kapitána Tipsportu Bartečka prišiel už po 58 sekundách a rozprúdil peknú hokejovú kanonádu. V polovici stretnutia viedol jeho tím už 6:1, no záver druhej polovice exhibície patril súperovi. Víťazný gól na 10:9 pre Tipsport napokon strelil sekundu pred koncom Blackwater. Zaujímavé divadlo priniesli aj následné súťaže zručností.

Mal toho plné zuby

Tridsaťdeväťročný krídelník Dukly Trenčín Tibor Melichárek v rýchlostnom súboji prekorčuľoval o osem rokov mladšieho Jakuba Ručkaya a vyrovnal na 10:10. „Myslím si, že pred ľuďmi sme sa celkom ‚hecli‘ a bolo to vyrovnané. Kubo Ručkay je dobrý korčuliar, dúfal som, že mi moc nenaloží, musel som sa snažiť. Na druhej strane bolo zábavné korčuľovať s kamerou, ktorú som mal na prilbe aj počas zápasu. Je to ťažká záležitosť a prilba v takej rýchlosti padá do očí, polovicu kola som videl len vlastné nohy,“ pousmial sa Melichárek. Pre zábavu sa však duel opakoval a organizátori v ňom prisúdili bod Ručkayovi. Oboch borcov vyzvali na čiaru aj po tretíkrát, ale náročná súťaž sa už neopakovala. „Tretíkrát sa mi už nechcelo ísť, mal som toho plné zuby. Vydýchal som sa a program posunuli ďalej, to ma potešilo,“ dodal Melichárek. Rozhodnúť preto musela presnosť streľby. Laliberté potreboval na zostrelenie štyroch terčov vo všetkých rohoch bránky osem pukov, jeho krajan Blackwater o jeden menej a získal dvanásty bod pre svoj tím.

Zaujímavé finále

Zaujímavú gólovú zápletku v kamarátskom duchu prinieslo aj finálové vyvrcholenie. Neutíchajúce nitrianske tribúny videli dovedna pätnásť gólov po výsledku 8:7 a na záver aj radosť tímu Róberta Petrovického. „Boli to tvrdé mesiace driny, vedeli sme, že náš čaká náročný výber hráčov na každý post. Zvládli sme to podľa predstáv. Po prvé miesto sme si prišli, zaslúžene sme ho získali,“ s úsmevom konštatoval Petrovický. Na margo myšlienky usporiadať exhibičné podujatie dodal: „Som rád, že takéto niečo sa dá u nás zorganizovať. Výborný výber miesta, fanúšikovia v Nitre povzbudzovali celý zápas. Klobúk dole pred všetkými, ktorí majú toto na svedomí.“

Dobrá partia

Hrať dvadsať minút traja proti trom bola pre tisportligových veteránov fuška, no všetci napokon svoju úlohu zvládli. Navyše splnili účel celého podujatia, ktoré malo ciele v dvoch hlavných líniách. Prvou bola zábava pre divákov a tou druhou charitatívna pomoc detskému kardiocentru. „Je to vec, ktorá sa mala u nás robiť už dávno. To, že sa tu stretla dobrá partia, je dôležité najmä pre mladších chalanov, aby sa spoznali a nadviazali kontakty do budúcna. Tento účel akcia splnila. Osobne som spoznal nových chlapcov, každý tu bol dobre naladený. Zábava bola aj na sobotňajšom bankete, som spokojný,“ dodal Bartečko.

All Star víkend /všetky zápasy sa hrali 20 minút/:

finále:

Tím Škoda – Tím Tipsport 8:7

Góly: 6. Varga, 9. Bartánus, 11. a 12. Zigo, 14. Krejčí, 16. Dudáš, 17. Rosandič, 17. Tabaček – 2. Milam, 9. a 10. Ručkay, 13. a 20. Rzavský, 16. Blackwater, 19. Brabenec

semifinále:

Tím Škoda – Tím Slovnaft 6:6, 8:6 po súťaži zručností

Góly: 5. Krejčí, 12. Gašparovič, 14. Rosandič, 15. a 16. Bartánus, 17. Stupka, roz. nájazd Rosandič – 1. Stümpel, 3., 11. a 15. Hlinka, 17. Kroták, 19. Rapáč

Dodatočná súťaž zručností:

  • o najtvrdšiu strelu: Martin Dudáš 160,68 km/h – Radovan Puliš 144,75 km/h
  • samostatné nájazdy – 2:1: Gašparovič, Rosandič – Hvila

Tím WSM – Tím Tipsport 9:10, 10:12 po súťaži zručností

Góly: 5. Šedivý, 11. Melichárek, 11. Briestenský, 12. a 13. Laliberté, 14. Bicek, 15. Bagin, 19. Bicek, 20. Bartoš – 1. Bartečko, 3. Studenič, 4. Suchý, 7. Rzavský, 9. a 17. Brabenec, 10. Milam, 20. a 20. Blackwater, 20. Ručkay

Dodatočné súťaže zručností:

rýchlosť korčuľovania:

  1. kolo bod pre Melichárka (WSM)
  2. kolo bod pre Ručkaya (Tipsport)

presnosť streľby:

  • David Laliberté (WSM) – na štyri terče potreboval osem pukov
  • Judd Blackwater (Tipsport) – na štyri terče potreboval sedem pukov

Nominácie tímov na All Star víkend:

  • Tím Ľuboša Bartečka (Tipsport): brankár Michal Valent (HK Nitra), obrancovia Radoslav Suchý (HK Poprad), Jamie Milam (HK Nitra), útočníci Kamil Brabenec (HKM Zvolen), Judd Blackwater (HK Nitra), Daniel Rzavský (MHC Martin), Jakub Ručkay (ŠHK 37 Piešťany), Marián Studenič (HK 36 Skalica), Marcel Holovič (ŠHK 37 Piešťany). Tréner: Antonín Stavjaňa.
  • Tím Jozefa Stümpela (Slovnaft): brankár Michal Dzubina (MHC Martin), obranca Adrián Sloboda (HK Orange 20/HKM Zvolen), útočníci Arne Kroták (HK Poprad), Radovan Puliš (HKM Zvolen), Lukáš Hvila (HK Poprad), Michal Hlinka (Dukla Trenčín), Štěpán Novotný (MsHK DOXXbet Žiliny), Richard Rapáč (HK Poprad), Juraj Majdan (HC'05 Banská Bystrica). Tréner: Pavol Paukovček.
  • Tím Michala Handzuša (WSM): brankár Ján Chábera (Dukla Trenčín), obrancovia Eduard Šedivý (HC Košice), Emil Bagin (HKM Zvolen), Frederik Sandgren (HC'05 Banská Bystrica), útočníci Jiří Bicek (HC Košice), Peter Bartoš (HC Košice), David Laliberté (HK Nitra), Jan Semorád (HKM Zvolen), Tibor Melichárek (Dukla Trenčín), Dominik Briestenský (HK Orange 20/HC Slovan Bratislava). Tréner: Ján Kobezda.
  • Tím Róberta Petrovického (Škoda): brankár Patrik Rybár (ŠHK 37 Piešťany), obrancovia Mislav Rosandič (HC'05 Banská Bystrica), Ján Tabaček (MHC Martin), Daniel Krejčí (HKM Zvolen), Martin Dudáš (HC Košice) útočníci Marek Bartánus (HC Košice), Jakub Gašparovič (Dukla Trenčín), Václav Stupka (MsHK DOXXbet Žilina), Tibor Varga (HC Košice), Tomáš Zigo (HC'05 Banská Bystrica). Tréner: Vladimír Országh.

Foto: Rastislav Búgel

FOTO: Zápas hviezd pod Zoborom prilákal plný zimák
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM