Monika Földešiová Iné športy

Florbalistky na nezastavenie !!!

Nitrianske florbalové družstvo žien Slávia SPU DFA Nitra sa chystá dobyť najvyššie priečky v extralige. Po vyradení súperiek z hlavného mesta postúpili do semifinále play off o titul Majstra Slovenska.

1. zápas ŠK Slávia SPU DFA Nitra – FBC Dragons RužinovBratislava 13:10 (5:1, 5:4, 3:5) stav série 2:1

Zápas sa začal pre domáce hráčky výborne keď gólový náskok rástol. Dragonsu sa v prvej tretine zranila Vršková a musela z ihriska odstúpiť. Citeľná strata vodcu a kapitánky bola v Dragonse cítiť. Nitra sa so súperom nehrala a v tom najlepšom čo má predvádzala peknú hru. Po prvej tretine si domáce hráčky vypracovali štvorgólové vedenie. V druhej tretine sa zdalo byť po gólovej smršti rozhodnuté. V polovici zápasu sa na palubovku dostali v drese Nitry hráčky z lavičky a to bola voda na mlyn Dragonsu. Vzniknutý chaos vystriedal dobrý výkon vysokoškoláčok z prvej tretiny. Dragonsu sa podarilo znížiť a to naštartovalo Dračice pred poslednou tretinou. Do zostavy sa vrátila aj zranená Vršková a bolo ju cítiť. Dragons začal hrýzť a tlačiť domácich do úzkych. Pred záverom za tlaku súpera reagovala domáca lavička oddychovým časom čo Nitre pomohlo. V rušnom a náročnom závere zápasu sa Nitre podarilo udržať vedenia aj vďaka výraznej prvej tretine. Dragons tak zajtra bude bojovať o vyrovnanie v sérii a Nitra však môže využiť dnešný match ball, určite bude zaujímavé sledovať výkony oboch klubov na palubovke.

2. zápas ŠK Slávia SPU DFA Nitra – FBC Dragons Ružinov Bratislava 14:5 (5:2, 4:1, 5:2) [color=#ff0000]stav série 3:1[/color] Góly: Dugovičová 5, Janegová 4, Broošová 2, Javorová 2, Trnková, – Tardíková Pe. 3, Vršková, Menczerová,

V Nitre sa začínalo s 45. minútovým oneskorením pre problémy s plochou. Domáci usporiadatelia upravili všetko podľa požiadaviek a regúl a zápas sa mohol začať. Úvod patril hráčkam Dragonsu a úvodný nápor zužitkovali na vedenie. Nitra dokázala odpovedať a od úvodu začala strelecká naháňačka. Po úvodnom nápore Dragonsu prebrala Nitra iniciatívu a obrátila vývoj hry na svoju stranu. Po prvých 20. minútach si vysokoškoláčky vypracovali trojgólový náskok. V druhej tretine sa hra priostrila a to sa nepáčilo rozhodcovskej dvojici a začalo sa trestať. Trestné minúty padali na oboch stranách a zrazu bolo na palubovke viacej priestoru na hru. Priestor vyhovoval Nite a to sa potvrdilo aj na výsledku. Pred treťou tretinou Dragons musel zabrať na čo domáci čakali. Vysokoškoláčky dnes zvládli zápas po taktickej stránke dokonale a poradili s nebezpečnou hrou Dragonsu. V drese Dračíc sa dobrým výkonom prezentovali Vršková, Tardíková Pe a Bystrická, ktoré ťahali dnes Dragons. V závere Dragons výhodu presilových hier za zbytočné fauly a protesty čo môže Nitru v budúcnosti mrzieť. Po záverečnom hvizde rozhodcu sa tak z víťazstva tešili domáce hráčky.

Pre Dragons sa dnes sezóna v ZEX 2010/11 skončila, zato Nitra sa predstaví v semifinále v Žiline.

Zdroj: www.florbalportal.sk Foto: Nitra24

florbal zeny
33
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM