Monika Földešiová Iné športy

Florbal ženy: Nitra v posledných dvoch kolách úradovala

Nitrianske florbalistky vycestovali po výhru v 3. kole ženskej extraligy do Trenčína, v poslednom kole si zasa jasné užili víťazstvo nad tímom z Malaciek.

Fbc Trenčín – Slávia SPU DFA Nitra 4:5 ( 2–1, 2–2, 0–2 ) Góly za Nitru: Gašperanová 2, Kňažková 2, Bajanová.

Nitrianky cestovali pod hrad Matúša Čáka už s doplneným kádrom o Petru Kňažkovú zo Serede, ktorá v minulej sezóne hrala za Dragons Bratislava. V úvodnej tretine bolo cítiť nezohratosť, čo využili domáce na strelenie dvoch gólov, za Nitru znížila Bajanová. Druhá tretina bola vyrovnaná na šance i góly, presadili sa Gašperanová a Kňažková. Výborne zachytala v bránke Svoradová, ktorá zneškodnila aj samostatný nájazd trenčianskej hráčky. V záverečnej časti sa o dokonalý obrat postarali znovu Gašperanová a Kňažková, na čo už domáce nedokázali odpovedať , čím sa zrodilo prvé víťazstvo Nitraniek v tejto sezóne.

ŠK Slávia SPU DFA Nitra – 1. SC Malacky – 8 : 3 ( 5:2, 1:1, 2:0 ) Góly za Nitru: Dugovičová 3, Gašperanová, Kolesárová, Pillajová, Balková, Čimová

Víťazstvom nabudené Nitrianky proti nováčikovi ženskej EXTRALIGY – 1.SC Malacky začali náporom ale i s veľa nepresnosťami. Malacky do 17. minúty držali krok i stav 2:2, ale za tri minúty Nitrianky dali tri góly a rozhodli o zápase. Domáce už kontrolovali zápas a vyhrali zaslúžene 8:3.

Zostava: Svoradová -G, Gašperanová –C, Csillagová, Kolesárová, Košťálová, Dugovičová, Filová, Bertová, Mitková, Pillajová, Mihínová, Čimová, Balková, Mihoková, Bajanová, Kňažková, Hradská.

Tréner: Vladimír BUCH Asistent trénera: Michal ŠPETKO Vedúci tímu: Marián JANEGA

florbal zeny NR
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM