Rastislav Búgel Samospráva

Firma vyhrala verejnú súťaž. Školy interaktívne tabule nemajú

Učitelia a žiaci na nitrianskych školách si budú musieť počkať na nové interaktívne tabule, ktoré pre ne chcelo mesto nakúpiť.

Ilustračný obrázok k článku Firma vyhrala verejnú súťaž. Školy interaktívne tabule nemajú
Foto: Jaroslav Dodok

Na základných i materských školách v meste už funguje 39 týchto učebných pomôcok. Učitelia i žiaci sú s nimi spokojní, preto radnica chcela nakúpiť ďalších 20 interaktívnych tabúľ s predpokladanou hodnotu zákazky necelých 40.000 eur. Dodávateľ, ktorý vyhral súťaž, však odstúpil a mesto bude musieť verejné obstarávanie zopakovať. „Jeden z uchádzačov dal odpor a firma, ktorá obstarávanie vyhrala, zasa odmietla podpísať zmluvu, pretože nám tabule jednoducho nevedela dodať,“ vysvetlil nitriansky viceprimátor Štefan Štefek dôvody, pre ktoré musí mesto hľadať dodávateľa tabúľ odznova.

Nitrianska radnica už interaktívne tabule do škôl kupovala dvakrát. Prvý raz to bolo 14 tabúľ do základných škôl (ZŠ) a druhý raz 25 do materských škôl. Tretia várka 20 tabúľ má ísť opäť do ZŠ, predovšetkým do tých, ktoré navštevuje väčší počet žiakov.

V prípade, že ani druhé verejné obstarávanie nebude úspešné, existuje podľa Štefeka aj možnosť, že by sa finančné prostriedky dali jednotlivým školám a tie by si nové interaktívne tabule kúpili samé.** „Je tu aj toto riešenie. Na úrade však máme dostatočne odborných pracovníkov na referáte obstarávania, takže zatiaľ preferujeme tú možnosť, že sa tabule obstarajú naraz, na mestskom úrade,“** uviedol Štefek.

Interaktívne tabule sa podľa viceprimátora na školách ujali a učitelia ich pri výučbe radi používajú. Preto chce radnica v ich nákupe postupne pokračovať. „Nová súťaž je už pripravená. Tieto tabule sú žiadané a my už nechceme, aby si učitelia robili poradovník, kto pôjde do učebne, ktorá má interaktívnu tabuľu. V podstate každá trieda v každej škole by dnes mala mať interaktívnu tabuľu. Malo by to byť normálne vybavenie tried, ale na to si asi ešte chvíľku počkáme. My sa aspoň v rámci našich možností snažíme k tomuto cieľu priblížiť,“ dodal Štefek.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM