Rastislav Búgel Samospráva

Firma má záujem o chátrajúcu budovu na Chrenovej: Chce tu zriadiť materskú a základnú školu!

O využitie bývalej materskej školy na Javorovej ulici v Nitre má záujem spoločnosť Orpheus Production, s.r.o., ktorá tu chce zriadiť materskú školu s kapacitou 70 detí a základnú školu s kapacitou 100 detí.

Ilustračný obrázok k článku Firma má záujem o chátrajúcu budovu na Chrenovej: Chce tu zriadiť materskú a základnú školu!
Zdroj: Webnoviny.sk

Budovu získalo do svojho majetku mesto Nitra zámenou s Nitrianskym samosprávnym krajom. Pred časom tu sídlila knižnica Univerzity Konštantína Filozofa. Dnes je bývalá materská škola nevyužívaná a postupne chátra. Ako uviedol referent pre evidenciu majetku na mestskom úrade Vladimír Sabo, budova si v súčasnosti vyžaduje komplexnú rekonštrukciu.

Chcú si ju prenajať

Spoločnosť Orpheus Production, s.r.o., si chce škôlku prenajať od mesta na 30 rokov. Mestské zastupiteľstvo bude o prenájme rozhodovať na svojom rokovaní 14. novembra ako o prípade hodnom osobitného zreteľa. „Dôvodom takéhoto postupu je skutočnosť, že prenájom sa zriadi za účelom prevádzkovania súkromnej materskej školy s rozšírenou prevádzkou základnej školy s konferenčným spôsobom vzdelávania. Žiadateľ by kompletnú rekonštrukciu financoval z vlastných finančných prostriedkov bez nároku na odpočet preinvestovaných prostriedkov z nájmu,“ uvádza sa v materiáli, o ktorom budú rozhodovať mestskí poslanci.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM