Rastislav Búgel Iné športy

Finálová misia na pôde súpera splnená: Rytieri zostrelili LG Bratislava a sú len krok od piateho titulu!

Hokejbalisti z tímu HBK Nitrianski Rytieri Nitra splnili svoju úlohu v prvých dvoch finálových zápasoch na pôde súpera do bodky. V druhom zápase nedali domácim žiadnu šancu.

Ilustračný obrázok k článku Finálová misia na pôde súpera splnená: Rytieri zostrelili LG Bratislava a sú len krok od piateho titulu!
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Prvý zápas finálovej série medzi LG AZhokej Bratislava a HBK Nitrianski Rytieri Nitra priniesol poriadnu drámu. Rytieri spod Zobora naklonili vyrovnaný zápas na svoju stranu až v sérii samostatných nájazdov. Na nitrianskych hokejbalistov čakala ďalšia náročná úloha na pôde súpera.

Prvá tretina druhého zápasu priniesla opäť vyrovnanú hru. Rytieri sa dostali do vedenia až v dvanástej minúte zásluhou Chovana. To bol aj jediný presný zásah, ktorý diváci v úvodnom dejstve videli.

Stav druhej tretiny sa opäť menil po iniciatíve z nitrianskej strany. Pri presnom zásahu stál opäť Chovan. Nitra zvyšovala svoj náskok ešte dvoma presnými zásahmi zásluhou Beniača a Kollára v 22. a 23.minúte zápasu. LG AZhokej Bratislava stačil v 25.minúte iba upraviť skóre na konečných 1:5 po druhej tretine.

V poslednom dejstve padli ešte dva góly. O presné zásahy sa podelili oba tímy. Nitra si tak za stavu 2:6 z pohľadu domáceho tímu pripísala druhé víťazstvo v sérii hranej na tri víťazné zápasy a o zisku titulu tak môže rozhodnúť na svojom ihrisku.

LG AZhokej Bratislava – HBK Nitrianski Rytieri Nitra 2:6 (0:1,1:4,1:1)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM