Monika Földešiová Rôzne

Figúrky sú už adoptované

Figúrky z grantového programu Aby ľudia ľuďom pomáhali už majú svojich majiteľov. Panáčikov z hry Človeče, nehnevaj sa v nadživotnej veľkosti 160 centimetrov si mohli štedrí sponzori kúpiť za 1660 eur.

Výťažok z akcie potom Nitrianska komunitná nadácia (NKN) prerozdelí na jednotlivé granty programu. Do jeho piateho ročníka sa NKN podarilo zapojiť šesť firemných partnerov. „To znamená, že figúrky sú už adoptované. Zdobiť ich budú aj tento rok žiaci zo súkromnej základnej umeleckej školy Tralaškola a deti s autizmom zo špeciálnych škôl. Maľovanie sa uskutoční 18. septembra v priestoroch obchodného centra Centro Nitra, ktoré sa stalo špeciálnym partnerom programu pre tento ročník,“ uviedla manažérka NKN Petra Hadžová.

Grantový program Aby ľudia ľuďom pomáhali spája filantropiu s umením. Už piaty rok umožňuje firmám a organizáciám, aby si zakúpili originálny výtvarný objekt a podporili tak projekty zlepšujúce kvalitu života v Nitrianskom kraji. Program sa začal realizovať v roku 2007 a doteraz sa do neho zapojilo niekoľko desiatok firiem a inštitúcií. Prezentácia figúrok sa koná každoročne počas Medzinárodného festivalu Divadelná Nitra, kedy sú figúrky na Svätoplukovom námestí v Nitre predstavené verejnosti. Každá firma dá figúrke vlastné meno. Zároveň sú na podujatí odovzdané šeky úspešným predkladateľom projektov v rámci grantového programu.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM