Rastislav Búgel Rôzne Kultúra Správy

Festival Vysoké hory Nitra sa blíži: Opäť ponúkne nádherné filmy

Horské filmy a rôzne prezentácie od cestovateľov, horolezcov, filmárov a dokumentaristov prinesie aj tento rok filmový festival Vysoké hory Nitra.

Ilustračný obrázok k článku Festival Vysoké hory Nitra sa blíži: Opäť ponúkne nádherné filmy

V poradí 11. ročník podujatia sa bude konať 12. novembra vo veľkej sále Mestského úradu v Nitre. Organizátor podujatia Nitriansky horský spolok sľubuje bohatý program, ktorý bude okrem premietania filmov pozostávať aj z výstavy fotografií, z diskusií a ďalších sprievodných podujatí.

Hlavný program festivalu bude prebiehať počas celého sobotného dňa v štyroch blokoch, v ktorých sa striedajú jednotlivé filmy a prezentácie hostí. Sprievodnými festivalovými akciami sú výstava fotografií s tematikou hôr, cestovania, fauny a flóry.

Súčasťou podujatia je tiež anketa Cena diváka.

Jej doterajšími víťazmi sú Jozef Kopold, Zoltán Demján, Viktor Beránek, Robert Rajchl, Erik Baláž a Peter Hámor. Osobne alebo prostredníctvom svojich filmov sa na festivale zúčastnili aj horolezci Igor Koller, Maroš Šajnoha, Martin Gablík, Peter Šperka, Zoltán Demján, Dodo Kopold či cestovatelia a filmári Pavol Barabáš, František Kele, Pavol Ondrejovič, Ivan Bulík, Rasťo Hatiar, Tomáš Hulík a iní.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM