Kultúra

Festival na hrade, vinobranie a koncerty: TIPY na prvý septembrový víkend v Nitre

Užite si prvý septembrový víkend pod Zoborom. Na výber je množstvo zaujímavých podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Festival na hrade, vinobranie a koncerty: TIPY na prvý septembrový víkend v Nitre
Zdroj: TASR

Lúčnica – Z tvorby Štefana Nosáľa

piatok 3. septembra od 19:00 do 21:00 na Amfiteátri Agrokomplex

Umelecký súbor Lúčnica uvedie program – Z tvorby prof. Štefana Nosáľa, ktorý vychádzal z bohatých tradícií našich predkov. Pôjde o výber špičkových tanečných choreografií dlhoročného umeleckého vedúceho, choreografa a pedagóga prof. Štefana Nosáľa, zo všetkých hlavných kultúrnych regiónov Slovenska.

Koncert Snovonne & The Designs

piatok, 3. septembra od 20:00 do 23:00 vo Frankie Rock Clube

Špeciálny koncert spájajúci nový program projektu Snovonne a Billyho T Coopera – The Designs. V druhej polovici zahrá Sno výber z koncertného programu The Nightmare Cabaret. Počas celého večera bude prebiehať aj Dark Disco Party. Vstupné 5 eur.

Koncert Traja na káve

piatok, 3. septembra od 20:00 do 21:30 v Music A Cafe – OC Centro

Piatkový koncert nebude chýbať ani v hudobnom klube na Chrenovej. Na koncerte vystúpia Martina Uhrínová – spev, gitara; Júlia Karová – spev, klavír a Tibor Seidl – gitara. Vstupné 5 eur.

Film Prvý človek

piatok, 3. septembra od 20:30 do 23:00 amfiteáter za kostolom sv. Gorazda na Klokočine

Sériu večerných premietaní na Klokočine ukončí film Prvý človek. Vstup na film je voľný. Podujatie usporadúva ŠOK – Šport Osveta Kultúra.

Koncert Somethingski (PL) + Graeme Mark Donaldson

piatok, 3. septembra od 21:00 do 23:00 v Hideparku Nitra

Somethingski, vlastným menom Niko Soszynski predstaví svoj nový sólový album. Graeme Mark Donaldson predstaví jedinečnú zmes dojímavého, no zároveň veselého akustického folku. Vstupné 3 eurá.

Rozlúčka s letom u HOFFERA

sobota, 4. septembra od 10:00 do 20:00 v Penzióne HOFFER, Hlohovecká cesta

Tešiť sa môžete na súťaž vo varení guláša, ale aj zábavný program pre deti. Súťaž pre guláš majstrov sa začne o 12.00 hodine zapálením ohňa pod kotlíkom. Kto navaril najlepšie sa dozviete o 17.30. Súťažiaci musí mať vlastný kotlík a suroviny (mäso ľubovoľného druhu). Organizátor zabezpečuje pre súťažiacich – stany, stoly, lavice, misky na guláš, príbor, chlieb, minerálku a drevo pod kotlík. Súťaží sa aj o najkrajšie oblečené družstvo (podľa vlastnej fantázie) a o najkrajšie vyzdobený stánok.

Deti čaká maľovanie na tvár, jazda na koňoch a poníkoch, vystúpenie psíkov kynologického klubu Alekšince, penová show (organizátori odporúčajú priniesť deťom náhradné oblečenie), lietajúca rozprávka a chýbať nebude ani živá hudba. . Súčasťou programu budú zábavné súťaže pre deti s odmenami, detské postavičky i skákací hrad.

Leto na Zoborskom kláštore

sobota, 4. septembra od 14:00 areál Zoborského kláštora (za Nemocnicou Zobor)

Aj prvú septembrovú sobotu sa môžete tešiť na prehliadka areálu Zoborského kláštora so sprievodcom. Areál je pre verejnosť otvorený do 30. septembra. Pravidelné prehliadky sa konajú v sobotu od 14.00 hodiny.

Dožinková veselica

sobota, 4. septembra od 15:00 do 22:00 na Dopravnom ihrisku, Chrenová I.

Dopravné ihrisko na Chrenovej ožije aj túto sobotu. Tormošani si pre návštevníkov pripravili Dožinkovú veselicu. Tešiť sa môžete na dychovú hudbu Krojovanka, oldies disco DJ Mixal i rockovú kapelu Zeus. Chýbať nebude guláš a tombola.

Po stopách modernej architektúry

sobota, 4. septembra, zraz o 18.00 hod. pred aulou SPU

V sobotu má Turistické informačné centrum v Nitre pripravené ďalšie pešie potulky mestom. Tentokrát bude bezplatná prehliadka mesta zameraná na modernú architektúru. Od auly SPU vyrazíte na Svätoplukovo námestie, do Pároviec a na Štúrovu ulicu.

Koncert Sematam

sobota, 4. septembra od 19:00 do 21:00, v Domčeku

Sematam je mladá kapela z Nitry pozostávajúca z 7 členov, ktorá chce svojou hudbou a koncertmi ľudí zabávať a dobíjať energiou. Vstupné 5 eur.

Prečítajte si tiež

Koncert Close Harmony Friends

sobota, 4. septembra od 19:30 do 21:30 v Music A Cafe – OC Centro

Skupina Close Harmony Friends predstaví svoje nové CD A’cappella Smooth. Na koncerte zaznejú nie len skladby z tohto albumu, ale aj rokmi osvedčená klasika či absolútne novinky, ktoré budú mať premiéru. Vstupné 12 eur.

Tomáš Klus LabyrintFest

sobota 4. septembra od 20:00 do 21:30, na Nitrianskom hrade, Nám. J. Pavla II.

Festival Labyrint prinesie na Nitriansky hrad koncert českého speváka Tomáša Klusa. V mieste podujatia bude podľa organizátorov zaistené kompletné občerstvenie alko, nealko, káva, teplé jedlo. Vstupné 23 eur.

Podzoborské vinobranie

nedeľa, 5. septembra od 14:00 do 20:00 v Mestskom parku

V nedeľu sa bude konať 16. ročník Podzoborského vinobrania. Program sa začne tradične požehnaním plodov zeme. Nasledovať bude slávnostné otvorenie a príhovory. Od 14.30 do 19.00 h sa môžete tešiť na vystúpenia hudobných skupín.

Koncert Nicolo Antonio Sari

nedeľa, 5. septembra od 19:00 do 20:30 v Bazilike sv. Emeráma, Nitriansky hrad

Katedrálny organový festival prinesie v nedeľu koncert, na ktorom vystúpi talianska organista Nicolo Antonio Sari.

Richard Müller LabyrintFest

nedeľa, 5. septembra od 20:00 do 21:30 na Nitrianskom hrade, Nám. J. Pavla II.

1. ročníku Festivalu hudby a divadla v Nitre priamo pod Nitrianskym hradom bude pokračovať aj v nedeľu. Tentokrát tu vystúpi známy slovenský spevák Richard Müller. Vstupné 25, 29 a 35 eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM