Rastislav Búgel Futbal

FC Nitra má nového trénera! Je ním Vukušič

Novým trénerom posledného tímu futbalovej Corgoň ligy FC Nitra sa v utorok stal Jozef Vukušič.

Ilustračný obrázok k článku FC Nitra má nového trénera! Je ním Vukušič
Zdroj: TASR

Štyridsaťosemročný Vukušič naposledy pôsobil v Juhoafrickej republike. V mužstve spod Zobora nahradil Ladislava Jurkemika, ktorého v pondelok vedenie FC odvolalo. Nový tréner sa s vedením klubu dohodol na spolupráci do konca jesennej časti.

„Pedstavitelia FC Nitra si vážia, že Jozef Vukušič v nie jednoduchej situácii A-mužstva prijal trénerskú ponuku. Veria, že jeho skúsenosti aj zo zahraničia môžu nášmu seniorskému tímu v Corgoň lige pomôcť a udržať po jesennej časti reálnu šancu na záchranu v súťaži,“ hovorí sa vo vyhlásení klubu na jeho webovej stránke.

Jozef Vukušič sa narodil 31. augusta 1964 v Košiciach. Svoju hráčsku kariéru zasvätil domácemu VSŽ, neskôr 1. FC Košice, kde pôsobil od svojich mládežníckych rokov až do sezóny 1994/1995, kedy sa s kariérou rozlúčil ako hrajúci asistent trénera. Vyskúšal si ešte pôsobenie v zahraničí, keď obliekal dres nemeckého VFL Rheinbach (1995/1998), ktorý v nasledujúcich dvoch rokoch viedol už v pozícii hlavného trénera.

Na Slovensku boli jeho prvou trénerskou zastávkou ambiciózne Ličartovce (2000–2003). Sezónu 2003/2004 strávil v Ružomberku, tú nasledujúcu zase v Spartaku Trnava. Vykonával aj funkciu asistenta pri reprezentačnom tíme Slovenska do 21 rokov (2005 –2009). Posledné dva roky pôsobil v juhoafrickom FC Kapské Mesto, odkiaľ už za jeho éry prišli do FC Nitra dvaja africkí futbalisti, Sibusio N'Tuli, či naposledy Seydouba Soumah.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM