Rastislav Búgel Futbal

FC Nitra ide v Slovenskom pohári ďalej: Futbalisti si hravo poradili s Topoľčanmi

Druhé kolo Slovenského pohára (Slovnaft Cup) prinieslo zaujímavé meranie síl s nádychom regionálneho derby. FC Nitra cestoval do Topoľčian.

Ilustračný obrázok k článku FC Nitra ide v Slovenskom pohári ďalej: Futbalisti si hravo poradili s Topoľčanmi
Foto: Rastislav Búgel

Zápas sa začal na trávniku MFK Topvar Topoľčany v stredu 10.augusta o 17.00 hodine. Ani nie práve najlepšie počasie neodradilo skupinu približne 400 divákov. Medzi nimi mali svoje zastúpenie aj priaznivci z Nitry. Tí mali napokon aj viac dôvodov na radosť.

Hosťujúce FC Nitra sa dostalo do vedenia veľmi skoro. Už v 10.minúte zariadil pohodu na kopačkách Nitry Juraj Križko (0:1). Netrvalo dlho a stav sa opäť menil. V 14.minúte rozvlnil sieť Topoľčian Marcel Oravec (0:2) a pred domácim celkom stála neľahká úloha.

Iskierku nádeje pre Topoľčany vykresal v 72.minúte zápasu Mohamed Rama Salim (1:2). Postupové šance Topoľčian však nadobro zahatal Andrej Ivančík. Osem minút pred koncom riadneho hracieho času rozvlnil ako tretí v poradí Topoľčiansku sieť. Z postupu do tretieho kola najprestížnejšieho pohárového turnaja na Slovensku sa tak napokon tešilo nitrianske FC.

MFK Topvar Topoľčany – FC Nitra 1:3 (0:2)

Góly: Mohamed Rama Salim (72.) – Juraj Križko (10.), Marcel Oravec (15.), Andrej Ivančík (82.)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM