Rastislav Búgel Iné športy

Farské hokejbalové súťaže poznajú svojich víťazov: Gladiators postupujú do prvej ligy

Sezóna sa počas víkendu skončila aj hokejbalistom hrajúcim I. a II. FHBL. Do prvej ligy sa historicky prebojovali hráči HBK Gladiators.

Ilustračný obrázok k článku Farské hokejbalové súťaže poznajú svojich víťazov: Gladiators postupujú do prvej ligy
Foto: Rastislav Búgel

V sobotu 15. júna sa dohrávalo posledné kolo 14. ročníka I. FHBL. Titul si odniesli hráči Flyers (47 bodov), druhé miesto obsadil klub Devils (44 bodov) a bronz uchmatol Team Coyotes so ziskom 42 bodov. Na opačnej strane tabuľky skončili hráči Capitals so ziskom jediného bodu.

Zaujímavé boje

V druhej lige bolo všetko zamotané až do samotného záveru súťaže. Avalanche získali 42 bodov. Rovnaký počet uchmatol tabuľkový rival, ktorý mal však jeden zápas k dobru. Proti HBK Gladiators nastúpil celok HBC Denver. Prvá tretina rozhodujúceho zápasu priniesla vyrovnaný hokejbal. Ani jeden tím nedokázal vsietiť úvodný gól. To sa podarilo až začiatkom druhej tretiny hráčom Gladiators. Hostia však zbrane nezložili. O 3 minúty už svietilo nerozhodné skóre 1:1. Začiatkom ôsmej minúty zvyšovali domáci hokejbalisti na 2:1. Po desiatich minútach druhej tretiny sa do šance dostali hráči Denveru a nezaváhali (2:2). O dve minúty už hostia viedli o jeden gól a Gladiators si zobrali oddychový čas. Do konca tretiny sa však už skóre nemenilo.

V šiestej minúte záverečnej časti zápasu sa presadil Erik Gubo obliekajúci dres Gladiators. Tímu stačil na zisk zlata aj jediný vybojovaný bod. Domáci sa stiahli do obrany a nedovoľovali súperom ohroziť bránu. V poslednej sekunde zápasu sa ešte Gladiators podarilo skórovať a za stavu 4:3 sa rozlúčili so sezónou a aj druhou ligou.

Víťazná trojica prvej ligy:

  1. Flyers
  2. Devils
  3. Team Coyotes

Víťazná trojica druhej ligy:

  1. HBK Gladiators
  2. Avalanche
  3. Červené Striky
II. FHBL
1
Galéria
II. FHBL
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM