Veronika Kalinová Kultúra

Fanúšikovia sa dočkali: U.K.N.D. púšťa svoj najnovší singel do rádií

Nitrianska kapela U.K.N.D. tento týždeň plánuje vydať aktuálny singel s názvom Spomienky na videu. O pár dní ju bude počuť z o všetkých slovenských rádií. Kapela finišuje i s prípravami svojho najnovšieho albumu, ktorý pomenovali Otvorme si hlavy.

Ilustračný obrázok k článku Fanúšikovia sa dočkali: U.K.N.D. púšťa svoj najnovší singel do rádií
Zdroj: Dnes24.sk

Aktuálny singel

Po dlhom čase nitrianska hudobná formácia U.K.N.D. púšťa svoj singel do známych slovenských rádií. „Pesnička Spomienky na videu bude o nostalgii za starými časmi, kedy ľudia vedeli žiť bez napätia a tešiť sa z jednoduchých vecí,“ prezrádza Dalibor Daňko, gitarista a spoluzakladateľ kapely. V singli zaznie i spev detí z Rockovej školy, ktorú Dalibor vedie.

O pripravovanom albume

Kapela plánuje vydať svoj najnovší album v máji. Bude na ňom 11 pesničiek a 1 bonus. „Tento album bude iný než prechádzajúce. Hlavnou témou bude nastavenie zrkadla spoločnosti a to, ako vnímame súčasné dianie na Slovensku. Celé to bude s miernym punkovým obšuchom,“ povedal Dalibor Daňko. Raritou je, že kapela nenahrávala svoje piesne v štúdiu, ale vo Fóre mladých v Nitre. Tam sa totiž cítia dobre a odtiaľ chceli vyslať i svoj odkaz pre ľudí.

Dve stránky jedného albumu

Album je tematicky rozdelený na dve časti. Prvá polka bude o rebélii, recesii a hlavne o manipulácii s ľuďmi. Kapela nevynechá ani tému hudobného showbiznisu, na ktorý hľadí ironicky a s posmechom, či tému populárnych reality show. Druhá polovica albumu bude radikálne odlišná. Nosnými témami bude láska, vďaka a pokora. „Chceli by sme poukázať na hlbšie hodnoty a hovoriť ľuďom pekné veci,“ hovorí gitarista kapely. Zároveň sa chcú úprimne poďakovať svojim fanúšikom za to, ako im v roku 2011 poslali 400 eur na opravu ich havarovaného auta: „Ešte raz vďaka.“

Nitriansku skupinu U.K.N.D. budete môcť vidieť na koncerte 25. 5. u Frankieho v Nitre.

Fotky skupiny U.K.N.D.
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM