Rastislav Búgel Kultúra

Exotické návštevy v Nitre: Do mesta zavítali aj turisti z Indonézie či Kuvajtu!

Mesto Nitra navštívili v minulom roku okrem turistov z európskych krajín aj cestovatelia z Indonézie, Indie, Kuvajtu, Jeruzalema, Uzbekistanu, Azerbajdžanu, Austrálie či Japonska.

Ilustračný obrázok k článku Exotické návštevy v Nitre: Do mesta zavítali aj turisti z Indonézie či Kuvajtu!
Zdroj: Dnes24.sk

Najviac turistov každoročne prichádza do mesta pod Zoborom z Česka, Nemecka, Rakúska, Poľska, Španielska a Francúzska. Vyplýva to zo štatistiky Nitrianskeho informačného systému, ktorý je vyhľadávaným kontaktným miestom pre domácich i zahraničných turistov. „Štatistiku všeobecne delíme na domácich a zahraničných návštevníkov. Pri zahraničných návštevníkoch sledujeme krajinu, odkiaľ turista prichádza,“ informovala Adriana Lörincová z NISYS-u.

Cez telefón aj osobne

NISYS denne monitoruje dva základné štatistické ukazovatele, osobný kontakt a telefonický kontakt so zákazníkmi. „Telefonický kontakt využíva najmä stála klientela, ktorá sa telefonicky pýta na rôzne veci. V priebehu minulého roka ho využilo približne 6800 domácich a 40 zahraničných klientov,“ uviedla Lörincová. Mestskú informačnú kanceláriu vlani osobne navštívilo zhruba 15.000 domácich návštevníkov a 2729 zahraničných turistov.

Aj s novinkami

Sprievodcovské služby poskytované okrem slovenčiny aj v ďalších deviatich jazykoch využilo 2405 turistov. Sprievodcovia sprevádzali v slovenskom jazyku 1913 osôb a 492 osôb v cudzom jazyku. Najväčší záujem o sprevádzanie býva na konci školského roka, čo súvisí so školskými výletmi a tiež v septembri, keď poznávacie výlety organizujú cestovné kancelárie a firmy. „Novinkou v minulom roku bol rozprávkový okruh mestom pre deti a dospelých a večerná prehliadka Nitry, ktoré sa stretli s nebývalým záujmom turistickej verejnosti,“ konštatovala Lörincová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM