Monika Földešiová Iné športy

Európska liga sa presúva do ŠH Olympia

Po prehre 0:3 a výhre 3:1 v Konstanci s Rumunskom sa počas tohto víkendu v Mestskej športovej hale na Klokočine v Nitre stretnú slovenskí volejbalisti v EL dvakrát s Bieloruskom. Oba súboje majú zhodný začiatok o 19.00 h a hrať sa budú pod taktovkou

Po zápasoch 1. kola majú účastníci základnej C-skupiny zhodne na svojom konte po tri body. Bielorusi totiž v prvom kole po rovnakých výsledkoch, ale v opačnom garde, hrali s Tureckom v Ankare 3:1 a 0:3. Po návrate z Rumunska sa k tímu talianskeho kormidelníka Emanuele Zaniniho pridali aj blokár Peter Mlynarčík zo slovenskej juniorskej reprezentácie. Chýbať však bude ďalší blokár Július Šabo, ktorý ešte stále laboruje so zraneným chodidlom zo sezóny v talianskej Padove a poslali ho už domov. Otázne sú tiež štarty Emanuela Kohúta (problémy s chrbtom) a Milana Benca (výron) a o tom, či ich tréneri zaradia do dvanástky na víkendový súboj, sa rozhodne až večer. Hrať nebude ani Martin Nemec, ktorý si doliečuje zlomeninu prsta na pravej ruke. „Ak niekto nie je stopercentne zdravý, nebudeme riskovať s jeho účasťou v tíme. Bielorusko je nebezpečný súper, čo potvrdil aj v prvom kole, keď z dvoch zápasov Turecku jeden vyhral. Je to mladý tím s mixom skúsených hráčov, veľmi dobre fyzicky pripravený,“ povedal pre TASR tréner Emanuele Zanini.
Slovenskí volejbalisti sa s Bieloruskom doteraz vo vzájomných zápasoch stretli desaťkrát a ich bilancia je vyrovnaná 5:5, v prospech Slovákov hovorí len tesný pomer setov 19:18. Posledné súboje sa datujú z roku 2009 tiež v Európskej lige. Vtedy slovenskí hráči prehrali v prvom zápase v Mogileve 2:3, v odvete už ale vyhrali 3:0 a rovnakým pomerom setov uspeli aj v dvoch zápasoch v Humennom.

Káder SR na sústredení v Nitre:
nahrávači: Juraj Zaťko (VfB Friedrichshafen/Nem­.), Tomáš Hollý (VKP Bratislava)
smečiari: Lukáš Diviš st. (Jastrzebie/Poľ.), Martin Sopko st. (Bydgoszcz/Poľ.), Štefan Chrtiansky (Innsbruck/Rak.), Marek Mikula (Ostrava/ČR), Róbert Hupka (Unterhaching /Nem.)
blokári: Emanuel Kohút (Latina/Tal.), Tomáš Kmeť (Unterhaching/Nem­.), Tibor Filo (Rottenburg/Nem.), Peter Mlynarčík (ATC Trenčín COP)
univerzál: Martin Nemec (Castello/Tal.), Milan Bencz (Roma Volley/Tal.), Peter Michalovič (Ostrava/ČR)
libero: Roman Ondrušek (Dunkerque/Fr.), Matej Kubš (VKP Bratislava)

Tabuľka C-skupiny:
1. Rumunsko 2 1 1 4:3 167:154 3
2. Turecko 2 1 1 4:3 165:161 3
3. Bielorusko 2 1 1 3:4 161:165 3
4. Slovensko 2 1 1 3:4 152:167 3

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM