Rastislav Búgel Kultúra

Európa, Amerika, Austrália, Ázia... V Nitre sa predstavia desiatky dokumentárnych filmov z celého sveta

Nitra sa stane dejiskom medzinárodného filmového festivalu. Tvorcovia z 18 krajín zo štyroch kontinentov sveta sa budú prezentovať na 31. ročníku filmového festivalu Agrofilm 2015, ktorý sa v pondelok 28. septembra začína v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Európa, Amerika, Austrália, Ázia... V Nitre sa predstavia desiatky dokumentárnych filmov z celého sveta
Zdroj: Dnes24.sk

Na medzinárodný filmový festival prihlásili tvorcovia z Európy, Ázie, Južnej Ameriky a Austrálie 112 dokumentárnych filmov s tematikou poľnohospodárstva a rozvoja vidieka.

„Najväčšie zastúpenie majú domáce dokumenty, tradične veľmi bohatá je nemecká ponuka a v tomto roku má mimoriadne silné zastúpenie susedné Maďarsko,“ informoval spoluorganizátor festivalu Ján Škorňa.

Premietanie filmov je počas celého týždňa zabezpečené na viacerých miestach nielen v meste pod Zoborom, ale aj vo Zvolene a Bratislave. Domovská filmová sála je v Národnom poľnohospodárskom a potravinárskom centre v Lužiankach pri Nitre. V priestoroch Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre predstavia organizátori 33 filmov, ďalších 18 filmov premietaných v priestoroch Univerzity Konštantína Filozofa doplnia tematické prednášky s vedeckými pracovníkmi. Z ponuky 22 filmov si budú môcť vyberať študenti i ostatní diváci na Technickej univerzite vo Zvolene.

Jednotlivé filmy Agrofilmu budú môcť sledovať aj návštevníci Centra vedecko-technických informácií v Bratislave a Mlynov v Nitre, kde sú pripravené aj ochutnávky potravín a diskusie s odborníkmi na zdravú výživu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM