Webnoviny - Rôzne

Dvonč ponovom už aj šéfom ZMOSu

Jozef Dvonč nebude šéfovať len mestu Nitra, ktorého je primátorom, ale najbližšie štyri roky aj Združeniu miest a obcí Slovenska (ZMOS). Delegáti 21. snemu ZMOS, ktorý sa včera začal v Bratislave, ho za nového predsedu združenia zvolili už v prvom ko

(WEBNOVINY) – Podľa informácií agentúry SITA získal Dvonč 58 percent hlasov. Okrem neho sa o predsednícku stoličku uchádzal aj primátor Tisovca Peter Mináč, starosta mestskej časti Košice – Juh Jaroslav Hlinka a primátor Turzovky Miroslav Rejda. Rada ZMOS ich vybrala na aprílovom rokovaní, pričom vychádzala z návrhov regionálnych združení.

Delegáti dnes volili aj členov Kontrolnej komisie ZMOS a menili stanovy združenia. Oficiálne výsledky volieb predsedu a členov kontrolnej komisie vyhlásia vo štvrtok, keď sa snem združenia končí.

Dvonč vo funkcií nahradí starostu Štrby Michala Sýkoru, ktorý bol predsedom ZMOS 16 rokov. Sýkora sa o predsedníctvo už neuchádzal, pretože podľa novelizovaných stanov z roku 2010 sa na čele ZMOS striedajú po štyroch rokoch starostovia obcí a primátori miest.

Je to záväzok, tvrdí Dvonč "Pri vyrovnanosti kandidátov som nepredpokladal, že sa rozhodne už v prvom kole, ale že dvaja najlepší kandidáti postúpia do kola druhého a tam sa rozhodne. Rozhodnutie delegátov považujem za záväzok,“ povedal Dvonč. Okrem toho je už druhé volené obdobie primátorom Nitry. V minuloročných voľbách kandidoval za koalíciu Smer-KDH-SNS a Stranu zelených. Pozornosť médií i verejnosti vyvolala koncom minulého roka výška jeho platu. Za primátorovanie totiž mesačne berie 4 744 eur, čo je jeden z najvyšších platov spomedzi starostov a primátorov.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM