Monika Földešiová Rôzne

Dvonč: Nitra má dôvod na radosť

Viac než asi 1500 ľudí sa včera prišlo pozrieť na novú dopravnú éru, ktorá začala dostavaním nového mostného prepojenia. Prvé autá po Chrenovskom moste prešli práve dnes od 12. hodiny.

Včera od 18:00 hod. bolo pre všetkých Nitranov pripravená veľká oslava na počesť dostavania mosta, ktorú zorganizovalo Mesto Nitra. Slávnostného otvorenia a prestrihnutia pásky sa okrem ministra Jána Figeľa a primátora Jozefa Dvonča zúčastnili aj poslanci mestského zastupiteľstva, zástupcovia dodávateľov a vykonávateľov stavby ako aj rektori oboch nitrianskych univerzít a v neposlednom rade predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Milan Belica. Súčasťou podujatia bol aj kultúrny program, nechýbal ani ohňostroj a požehnanie nitrianskym diecéznym biskupom Mons. Viliamom Judákom.

Jozef Dvonč, primátor Mesta Nitra: //„Nitra má dnes dôvod na radosť. Je to historický medzník, kedy sa po 52 rokoch postavil 3. most. Bola to túžba viacerých z nás a verím, že popri ďalším opatreniam, ako napr. R1, nám poslúži k vnútornému usporiadaniu dopravy v Meste Nitra. Som veľmi šťastný, že ste prišli v takomto počte podporiť naše úsilie a verím, že do budúcna budeme opäť prichádzať s nápadmi, ktoré vylepšia život v našom meste." //

Foto: Nitra24, TASR

Dvonč: Nitra má dôvod na radosť
1
Galéria
chrenovsky most
28
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM