Monika Földešiová Hokej

Dvojgólové vedenie Nitre nestačilo

V 34. kole hokejovej Tipos extraligy a v poslednom zápase roka 2011 vycestovali nitrianski hráči pod Pustý hrad. Aj napriek úspešnej druhej tretine, kedy súper dostal tri góly, si Nitra vedenie neudržala.

HKM Zvolen – HK Nitra 4:3 (1:0, 0:3, 3:0) Góly: 17., 57. Trochta, 48. Leskovjanský, 54. Mucha – 33. Hrnka, 36. Segľa, 37. Kropáč. Rozhodovali: Jonák – Bundil, J. Tvrdoň, vylúčení: 6:5, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1640 divákov.

V úvode zápasu boli aktívnejší hostia a v presilovke mal veľkú šancu na skórovanie Hrnka. V 13. minúte mohol Hruška dostať hostí do vedenia, ale Škrečko jeho strelu kryl. O tri minúty Fojtík nastrelil len ľavú žrď domácej bránky. Po chybe nitrianskej lavičky, keď na trestnej lavici bol Segľa, mali hostia na ľade len troch hráčov, čo domáci Trochta využil v strelenie gólu. Tento moment prebral domácich a Brabenec poslal prudkú strelu na súperovu bránku, no gól z toho nebol.
V úvode druhého dejstva Balážova strela neskončila v sieti, na druhej strane v presilovke Valčák netrafil odkrytý priestor Škrečkovej bránky. Po chybe domácej obrany po výmene puku so Štefankom vyrovnal Hrnka. V 34. minúte Otčenáš nevyužil samostatný nájazd na súperovu bránku a potom hostia v priebehu 43 sekúnd otočili stav stretnutia, keď najprv Segľa z uhla zvýšil na 1:2 a Kropáč s prehľadom premenil svoju šancu.
Dvojgólové vedenie však hosťom napokon na body nestačilo. V 48. minúte strelu Juraška tečoval do brány na 2:3 Leskovjanský. V 51. minúte sa dostal do samostatného úniku Piačka, ale prestrelil bránku. O tri minúty neskôr sa v presilovke preštrikoval cez všetkých hráčov Mucha a prudkou strelou z medzikružia vyrovnal. šesť minút pred koncom si Zvolenčania zabezpečili víťazstvo, keď Škvaridlo prihral Trochtovi a ten s prehľadom svoju šancu využil.

Hlasy trénerov: Vladimír Klinga, asistent trénera Zvolena: **„V prvých dvoch tretinách sme podali nemastný-neslaný výkon. Z veľkým sebazaprením sa nám v tretej časti podarilo vývoj stretnutia silou vôle otočiť. Mali sme aj šťastie.“ ** Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry:// „Bol to náš nešťastný zápas. Do stavu 1:0 sme hrali dobre a podarilo sa nám otočiť aj zápas. Svojimi chybami sme sa sami pripravili aj o lepší výsledok.“//

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM