Správy

Dve detské ihriská v Nitre budú ako nové: Mesto za ne zaplatí vyše STOTISÍC eur

Deti z dvoch lokalít v Nitre by sa v budúcom roku mohli hrať na vynovených ihriskách. Mesto podpísalo zmluvu s firmou, ktorá ich zrevitalizuje.

Ilustračný obrázok k článku Dve detské ihriská v Nitre budú ako nové: Mesto za ne zaplatí vyše STOTISÍC eur
Zdroj: Mesto Nitra

Revitalizácia čaká detské ihrisko na Tokajskej ulici a ihrisko na ulici Janka Kráľa v Nitre. Vyplýva to zo zmlúv, ktoré v decembri podpísal primátor s firmou, ktorá práce vykoná.

Ešte v máji mesto informovalo, že na ihrisku na Tokajskej ulici plánuje doplniť agátové detské prvky a vytvoriť prvú 20-metrovú lanovú dráhu a na ihrisku na ulici Janka Kráľa chce doplniť moderné kovové prvky pre rôzne generácie detí a vytvoriť priestor na pohybové aktivity a lezenie.

Prečítajte si tiež

Čo bude nové?

Podľa zverejnenej zmluvy sa deti na Tokajskej ulici môžu naozaj tešiť na 20-metrovú lanovú dráhu. Určená bude pre deti od 3 do 14 rokov.

Okrem toho im tu pribudne nová ručkovacia a šplhacia zostava so sieťami, rebríkom a lanom. Chýbať nebude prevažovacia húpačka.

Zaujímavým prvkom bude aj preliezačka v tvare draka. Pribudnú aj dve nové lavičky a nové dopadové plochy. Mesto to bude stáť 40 772,38 eur.

Druhé ihrisko

Ihrisko na ulici Janka Kráľa tiež prejde veľkou premenou. Mesto za práce a nové prvky zaplatí 61 197,28 eur.

Pribudnúť má detský kolotoč vhodný pre jedno dieťa, preliezka, veľká preliezka so šmýkačkami, rebríkom a sieťou. Deťom tu pribudne aj tzv. točidlo, tabuľa a chýbať nebudú nové dopadové plochy.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM