Rastislav Búgel Samospráva

Dva roky na ne sadal prach: Mesto požičia medicínske prístroje v hodnote 44-tisíc eur!

Mesto nedokáže využiť zdravotnícke prístroje za takmer 44-tisíc eur. Poslanci schválili ich výpožičku pre Diecéznu charitu.

Ilustračný obrázok k článku Dva roky na ne sadal prach: Mesto požičia medicínske prístroje v hodnote 44-tisíc eur!
Foto: Rastislav Búgel

Poslanci mesta rozhodovali na svojom poslednom zastupiteľstve o osude niekoľkých medicínskych prístrojov v celkovej hodnote 43 869,67 €. Tie mesto kúpilo pre klientov Zariadenia pre seniorov Zobor. Prístroje však neboli ani len rozbalené a sadal na ne prach. Komisia pre financovanie, správu majetku a podnikateľskú činnosť navrhovala ponúknutie nevyužitých prístrojov prostredníctvom inzercie na Slovensku, alebo Rakúsku. Mestskí poslanci však rozhodli inak.

Prístroje požičajú

O prístroje sa prihlásila Diecézna charita Nitra. Prístroje pomôžu klientom v hospici – Dome pokoja a zmieru u Bernadetky v Nitre. Poslanci schválili výpožičku tohto zariadenia. Jedná sa o defibrilátor s monitorom, pojazdné vyšetrovacie stojanové svietidlo, pojazdná elektrická odsávačka, kyslíkový koncentrátor, parný stolný sterilizátor a EKG prístroj s vozíkom. Výpožička bola schválená na dobu neurčitú s výpovednou lehotou 3 mesiace.

Nespokojní poslanci

Priamo na zastupiteľstve sa ozvalo niekoľko rozhorčených poslancov. Tí nechápu, ako je možné, že sa podobné zariadenia vôbec kúpili. Niektorí poslanci chcú vyvodiť za plytvanie verejnými financiami zodpovednosť. Na to, kto bol v komisii, ktorá schválila nákup prístrojov, je zvedavý aj primátor Dvonč.

Pozrite si vyjadrenia primátora Nitry Jozefa Dvonča v našom videu.

Prenájom prístrojov
1
Galéria
Prenájom prístrojov
6
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM