Hokej

Dráma do poslednej sekundy: Nitra porazila Slovan, odnáša si tri body

Hokejisti HK Nitra triumfovali v nedeľnom súboji 15. kola Tipos extraligy na ľade lídra HC Slovan Bratislava 4:3. Víťazný gól hostí strelil v 53. minúte Róbert Varga.

Ilustračný obrázok k článku Dráma do poslednej sekundy: Nitra porazila Slovan, odnáša si tri body
9
Galéria
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu sa hral od úvodu rušný hokej s viacerými šancami na oboch stranách. Svoje umenie dlho ukazovali obaja brankári – Windsor v drese Slovana a Honzík v bránke Nitry.

V 7. min mohli otvoriť skóre hostia, po prihrávke Vitaloša však R. Nemec v nádejnej situácii netrafil dobre puk. Nitra potom pritlačila Slovan v presilovke a úvodný gól visel na vlásku, proti bol Windsor, ktorý sa zaskvel zákrokom lapačkou proti Tvrdoňovi. Postupne sa nakopol aj domáci tím. V 17. min sa ocitol v tutovke Yogan, ktorý mal aj možnosť dorážky, v oboch prípadoch skvele zasiahol Honzík. Ten v 18. min včas stiahol betón k pravej žrdi aj pri zakončení Takáča.

Vedenie Nitry

Domáci boli blízko k otvoreniu skóre v 22. minúte, keď Harris tesne pred Honzíkom tečoval strieľanú prihrávku Jääskeläinena a puk skončil na hornej žŕdke. Prvý gól napokon dali Nitrania. V 28. min po prihrávke Tvrdoňa napriahol od modrej čiary Raskob a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste – 0:1. Slovan odpovedal bleskovo, už o minútu a 41 sekúnd vyrovnal Zigo, ktorý z uhla prekvapil Honzíka. Zápas dostal grády. V 33. min išli hostia druhýkrát do vedenia, keď využili presilovku – Bajtekovi stačilo už len nastaviť hokejku na prihrávku Holešinského.

V 36. min sa v hre 4 na 4 Tvrdoň rútil sám na Windsora, ten nájazd ustál. Vzápätí ďalšiu veľkú šancu Nitry spálil Buček. Na druhej strane Gachulinec nechal vyniknúť Honzíka. Domáci stále prepadali v obrane a v 39. min jeden z rýchlych brejkov využil Buček – 1:3. Po tomto momente domáci zvýšili dôraz a agresivitu a začali vyhrávať dôležité osobné súboje. Sekundu pred koncom tretiny znížil Maier po prihrávke Ziga.

Dramatický záver

Slovanu dodal druhý gól síl a v úvode tretej časti pretavil zvýšenú aktivitu na vyrovnanie – po delovke MacKenzieho dorazil puk do bránky Takáč. Domáci ďalej búšili do súpera, v 46. min Honzík výborným zákrokom vychytal Bezáka, ktorý zakončil spomedzi kruhov. Pri tlaku si však slovanisti nedávali pozor na zadné vrátka a hostia do otvorenej obrany podnikali nebezpečné rýchle kontry. V 52. min Holešinský s Rockwoodom mali na hokejke štvrtý gól hostí, aj so šťastím zasiahol Windsor.

O minútu neskôr to už Nitre vyšlo, Windsor ešte vyrazil pokus Sýkoru, ale vzápätí Varga ponad ležiaceho brankára „upratal“ puk do siete – 3:4. Slovanisti už nedokázali odpovedať. V závere odvolali brankára a v power play dokázal Harris dopraviť puk do siete, ale arbitri po porade s videorozhodcom rozhodli, že sa tak stalo až tesne po záverečnej siréne.

Prečítajte si tiež

HC Slovan Bratislava – HK Nitra 3:4 (0:0, 2:3, 1:1)

Góly: 29. Zigo (Beňo), 40. Maier (Zigo, Kytnár), 43. Takáč (MacKenzie, Jääskeläinen) – 28. Raskob (Švarný, Tvrdoň), 33. Bajtek (Holešinský, Rockwood), 39. Buček, 53. Varga (Sýkora). Rozhodovali: Štefik, Adamec – Durmis, Valo, vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2543 divákov.

Slovan: Windsor – MacKenzie, Sersen, Gachulinec, Beňo, Štajnoch, Maier, Valach – Jääskeläinen, Harris, Takáč – Sukeľ, Rapuzzi, Yogan – Matoušek, Bezák, Zigo – Preisinger, Kytnár, Lukošík

Nitra: Honzík – Raskob, Pupák, Š. Nemec, Švarný, Bodák, Vitaloš, Štefanka – Buček, Baláž, Tvrdoň – Holešinský, Rockwood, Krivošík – Varga, Bajtek, Sýkora – Molnár, R. Nemec, Múčka

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

15. kolo: HC Slovan Bratislava - HK Nitra 3:4
9
Galéria
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM