Martin Károly Rôzne

Dovolenkové známosti môžu skončiť pre turistky nepríjemne

Dovolenkové známosti z Egypta, Maroka či Tunisu sa nemusia pre turistky dovolenkujúce v týchto krajinách skončiť príjemne

Riaditeľka konzulárneho odboru Ministerstva zahraničných vecí SR Anna Juríková preto nielen dovolenkárkam odporúča zvýšiť pozornosť pri nadväzovaní známosti s tamojšími občanmi, či so zamestnancami hotelov počas krátkodobých pobytov predovšetkým v krajinách mimo Európskej únie.

„Tieto známosti sú často zneužívané na vycestovanie do Schengenského priestoru alebo na vylákanie finančných prostriedkov pod rozličnou zámienkou, a to napríklad na operáciu člena rodiny alebo peniaze na letenku, na začatie podnikania, otvorenie kaviarne…,“ zdôvodnila Juríková.

Dodala, že na takéto prípady upozorňoval pomerne dôrazne aj zastupiteľský úrad SR v Káhire. Stretáva sa s tým, že tamojší obyvatelia po niekoľkotýždňovej známosti pomerne rýchlo žiadajú o vstupné víza na Slovensko za účelom sobáša. „Na úrad sa tiež obracajú Slovenky, od ktorých vylákali peniaze pod rôznymi zámienkami,“ doplnila.

Zdroj: TASR Ilustračné foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM