Správy

Dopravná značka je už roky NEPLATNÁ: Policajti pri nej NEOPRÁVNENE vyberali pokuty!

Policajti pri zákazovej dopravnej značke vodičom rozdávali pokuty. Nevadilo im ani to, že značka už niekoľko rokov neplatí.

Ilustračný obrázok k článku Dopravná značka je už roky NEPLATNÁ: Policajti pri nej NEOPRÁVNENE vyberali pokuty!
Zdroj: Polícia SR - Nitriansky kraj

Na Bohúňovej ulici v Nitre bola už niekoľko rokov osadená značka „Prejazd zakázaný“, no po zmene vyhlášky v roku 2020 sa stala neplatnou.

To však nebránilo nitrianskym policajtom, aby v danej lokalite pokuty vyberali aj naďalej. Navyše, neplatná dopravná značka ostala na mieste až donedávna. Upozornil na to portál noviny.sk.

Tvrdili, že pokuty rozdávať môžu

Neplatnosť značky potvrdil aj hovorca mesta Tomáš Holúbek: „Dopravná značka "prejazd zakázaný“ na Bohúňovej ulici je neplatná."

Nitrianska polícia ešte v apríli tvrdila, že aj keď nová vyhláška značku „Prejazd zakázaný“ nepozná, pokiaľ tam je osadená, vodiči ju musia dodržiavať. „Tým nie sú dotknuté povinnosti účastníkom cestnej premávky vyplývajúce zo zákona o cestnej premávke o dopravnom značení,“ povedala vtedy Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Pokutovali vás? Obráťte sa na prokuratúru!

Iný pohľad na vec má Prezídium policajného zboru (PPZ). „Keďže z takej značky žiadna povinnosť nevyplýva, policajt jej dodržiavanie nie je oprávnený kontrolovať a jej nedodržiavanie nie je povinný sankcionovať,“ cituje slová hovorkyne PPZ Kataríny Barinkovej portál noviny.sk.

Značky, ktoré zakazovali prejazd cez ulicu, napokon po rokoch koncom uplynulého týždňa odstránili. „V prípade ak ste na tomto mieste od roku 2020 dostali pokutu za porušenie značky, podľa odborníkov sa môžete obrátiť na prokuratúru,“ dodáva portál.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM