Správy

Dopravca v Nitre hľadá nových vodičov autobusov MHD: Aký ponúka PLAT?

Chceli by ste si vyskúšať úlohu šoféra MHD v Nitre? Nitriansky dopravca plánuje zamestnať nových vodičov alebo vodičky autobusov.

Ilustračný obrázok k článku Dopravca v Nitre hľadá nových vodičov autobusov MHD: Aký ponúka PLAT?
37
Galéria

Spoločnosť Transdev, ktorá v Nitre zabezpečuje MHD, hľadá nových vodičov autobusov. V súčasnosti má 161 šoférov.

Koľko nových vodičov reálne potrebujú, dopravca neuvádza. Ako nám povedal Miroslav Čurgali zo spoločnosti Transdev, vodičov je v Nitre aktuálne dostatok. Rátajú však s tým, že niektorých budú musieť nahradiť.

Aktuálne témy

„Momentálne je stav vodičov naplnený. Musíme však počítať aj s možnosťou, že by niektorí kolegovia ukončili pracovný pomer zo zdravotných dôvodov,“ prezradil Miroslav Čurgali.

„Jedná sa hlavne o vodičov, ktorí sú dlhodobo PN a je vysoký predpoklad, že po ukončení PN už nenastúpia do práce, buď z dôvodu odchodu do starobného dôchodku alebo straty spôsobilosti vykonávať pracovnú pozíciu vodiča zo zdravotných dôvodov,“ vysvetlil Čurgali.

Ponúkaný plat

Záujemcom dopravca ponúka základnú hodinovú mzdu 5,30 eur, plus všetky zákonné príplatky a aj prémiovú zložku mzdy vo výške 7 % z dosiahnutej základnej hodinovej mzdy.

Uchádzačom spoločnosť preplatí aj vodičský preukaz skupiny D a aj výdavky spojené s kvalifikačnou kartou vodiča.

Dopravca tiež láka na finančné odmeny pri životných a pracovných jubileách, doplnkové dôchodkové sporenie či možnosť ubytovania.

Aké sú podmienky?

Ako povedal Miroslav Čurgali, uchádzač o miesto musí splniť všetky náležitosti stanovené platnou legislatívou na pracovnú pozíciu vodiča autobusu.

V súčasnosti je minimálny vek vodičov autobusov 24 rokov. Ak parlament schváli novelu zákona o cestnej premávke, budú môcť autobusy šoférovať aj mladší vodiči. Minimálny vek by sa od 15. júla mohol znížiť z 24 na 21 rokov.

Termín nástupu ani ukončenia výberového konania dopravca nestanovil. „Nemáme stanovený termín, budeme to riešiť priebežne podľa vývoja situácie,“ dodal Čurgali zo spoločnosti Transdev. Záujemcovia môžu spoločnosti poslať mail na adresu igor.ferenczy@transdev.com alebo miroslav.curgali@transdev.com.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Do Nitry dorazili nové autobusy MHD
37
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM