Rastislav Búgel Hokej

Domáci hokejisti sa radovali: Nitra si splnila povinnosť

Nitra ukončovala sériu domácich stretnutí v rade s hosťujúcim Martinom. Pre domácich to malo byť povinné víťazstvo, martinský neskúsený kolektív zase mohol ukázať čo v ňom je.

Ilustračný obrázok k článku Domáci hokejisti sa radovali: Nitra si splnila povinnosť
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Martin prišiel do Nitry iba s tromi formáciami a už v 4. minúte inkasoval, keď si v presilovke nakorčuľoval pred bránu a otvoril skóre. O desať minút využila Nitra ďalšiu presilovku zásluhou obrancu Königa, ktorý bombou prekvapil Šúreka. V ďalších dobrých príležitostiach sa ocitli Jokila, Bene či Petruška, ale v prvej tretine sa už skóre nezmenilo.

Domáci sa odpútali

V 22. minúte vyzval Stümpel do ofenzívy Tománeka, ktorý sa dostal až pred Šúreka a zblízka ho prekonal. O tri minúty ten istý hráč skóroval opäť, tentokrát z nariadeného trestného strieľania a zvýšil vedenie domácich už na 4:0. V 28. minúte mali možnosť skórovať z trestného strieľania aj hostia, no Kolena trafil iba lakeť brankýra Nitry Laca. O minútu sa však hostia predsa dočkali, keď sa strelecky presadil Petruška.

Gólové hody

V 32. minúte Nitra opäť viedla o 4 góly, keď po strele Königa tečoval puk hlavou do brány Martina Kováčik. To bola už štvrtá využitá presilovka Nitry. O štyri sa znovu presadili hostia, keď Fujerík po prihrávke spoza bránky prekonal Laca. V závere druhej dvadsaťminútovky zavŕšil Tománek hetrik a zvýšil stav stretnutia na 6:2. V 46. minúte hostia korigovali gólom Kentoša, konečnú podobu výsledku na 7:3 však stanovil v 58. minúte domáci Podstavek.

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: „Napriek tomu, že mnohí hráči nepodali optimálny výkon, zaznamenali sme víťazstvo a sme spokojní. Mrzí ma však veľké množstvo vylúčení, na disciplíne musíme ešte popracovať.“

Róbert Pukalovič, tréner Martina: „Mal som veľké obavy z tohoto stretnutia, vedeli sme, že to bude v tomto búrlivom prostrerdí ťažké, ale napriek tomu tento neskúsený tím dohral toto stretnutie so cťou. Je v tomto tíme potenciál, ale treba s ním veľa pracovať.“

Video pripravujeme!

Nitra si poradila s Martinom
1
Galéria
Nitra si poradila s Martinom
35
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM