Rastislav Búgel Krimi

Dojímavá rozlúčka s Tamarkou (†12): Areál školy sa zmenil na miesto žiaľu, do neba leteli lampióny

Slzy, bolesť a smutné pohľady. Spolužiaci malej Tamarky (†12), ktorá zahynula pri nehode spolu s rodičmi, jej do neba vypustili desiatky lampiónov. V areáli školy, ktorú dievčatko navštevovalo, od otrasnej tragédie pribúdajú kvety i horiace sviečky.

Ilustračný obrázok k článku Dojímavá rozlúčka s Tamarkou (†12): Areál školy sa zmenil na miesto žiaľu, do neba leteli lampióny
Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľu pri tragickej nehode neďaleko Šale vyhasli štyri ľudské životy. Trojročný chlapec prežil akoby zázrakom a z následkov nehody sa lieči v bratislavskej nemocnici na Kramároch, kde ho po nehode previezli vrtuľníkom. S Tamarkou (†12) sa lúčili spolužiaci a obyvatelia Šale.

Zomreli na mieste

K dopravnej nehode, pri ktorej sa zrazili dve autá, došlo medzi obcou Cabaj – Čápor a Šaľou. „24-ročný vodič Škody Octávia idúci v smere na Cabaj – Čápor pravdepodobne prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s osobným vozidlom VW Passat,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Ako ďalej uviedla: „Vodič Octávie na mieste dopravnej nehody zomrel, taktiež aj 42-ročný vodič Passatu, jeho dve spolujazdkyne vo veku 40 a 12 rokov.“ Trojročný chlapec, ktorý sedel v Passate v detskej autosedačke sa pri zrážke zranil ťažko.

Tichá rozlúčka

V utorok sa spolužiaci zosnulej Tamarky rozhodli zorganizovať pietny akt na jej počesť. K účasti vyzvala spolužiačka Karolínka (11) na sociálnej sieti Facebook všetkých spoluobčanov. Rozlúčka plná žiaľu sa konala vo večerných hodinách v areáli ZŠ Jozefa Murgaša za hojnej účasti žiakov ZŠ, učiteľov, príbuzných, známych i neznámych. Pristavovali sa aj náhodní okoloidúci.

Lampióny do neba

Smútiaci dav spoločne zapálil a vypustil do neba desiatky lampiónov, ktoré majú poslúžiť ako odkaz obľúbenej Tamarke (†12) . V areáli ZŠ Murgaša od nedele pribúdajú kvety i horiace sviečky.

Autor: Veronika Zeiselova

Lampióny pre Tamarku († 12)
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM