Rastislav Búgel Futbal

Dobrý výkon futbalistov: Nitra s favorizovaným Trenčínom uhrala remízu

Prvý polčas veľa futbalovej krásy nepriniesol. Nitra sa zamerala prevažne na pozornú obranu so snahou odrážať trenčianske útoky. Domáci kolektívu chýbalo viac pokoja na kopačkách, aby si vypracovali čisté šance na gól, a tak sa hralo prevažne medzi šestnástkami.

Ilustračný obrázok k článku Dobrý výkon futbalistov: Nitra s favorizovaným Trenčínom uhrala remízu
Zdroj: TASR

Najskôr Simon vyzval do behu Maleca, ten sa na priame zakončenie neodvážil. O to sa pokúsil Mondek, Putnockého však z ostrého uhla neprekvapil. Ten istý hráč gól nestrelil ani v 11. min po rohovom kope, keď sa k nemu dostala odrazená lopta. O tri minúty Holúbekovu hlavičku zastavila žrď. Ramón v obrane chyboval a až traja Nitrania sa rútili na osamoteného Volešáka. Kostelného prihrávka na Böhma bola ale príliš prudká a ten na loptu v sklze nedočiahol. Až záver polčasu priniesol gólovú situáciu. Na Ramónov center si naskočil Simon a hlavičkou k tyči otvoril skóre zápasu.

Nitra sa ubránila

Na začiatku druhého polčasu mohol vyrovnať po priamom kope Böhm. Jeho hlavička z pár metrov mierila iba do stredu brány. Akciu na jeden dotyk predviedli Trenčania v 53. min. Na jej konci aj začiatku bol Mondek. Jeho zakončenie z vnútra šestnástky bolo nedôrazné a Putnocký ho na dvakrát pokryl. Na opačnej strane predviedol sólo Husár, na hranici veľkého vápna našiel nekrytého Mikuša, ktorý prízemnou strelou k tyči vyrovnal. V 70. min mohol vedenie Trenčínu prinavrátiť Mišák, jeho hlavička tesne minula priestor brány. Domáci tím v závere zápasu predviedol tlak, no ten ku gólu neviedol. Trenčín tak stratil vôbec prvé jarné body.

AS Trenčín – FC Nitra 1:1 (1:0)

Góly: 44. Simon – 54. Mikuš

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM