Monika Földešiová Rôzne

Dobrovoľníci budú dva dni skrášľovať mesto

Do celoslovenských osláv 3. ročníka Dňa dobrovoľníctva sa budú môcť zapojiť aj Nitrania. Záujemcovia o dobrovoľníctvo môžu v dňoch 23. a 24. septembra navštíviť rôzne organizácie sociálneho, zdravotníckeho, kultúrneho, environmentálneho a voľnočasové

„Ľudia sa budú môcť priamo zapojiť napríklad do čistenia verejných priestorov, skrášľovania zariadení pre deti a seniorov, ale aj do diskusií a voľnočasových aktivít s deťmi a mládežou, pacientmi, seniormi a podobne,“ uviedla Jana Andreasová z Nitrianskeho centra dobrovoľníctva.
K ďalším aktivitám podujatia bude v Nitre patriť maľovanie detského vláčika na sídlisku Chrenová, úprava interiéru Materského centra Klokanček, diskusie o dobrovoľníctve v čajovni na Svätoplukovom námestí, umelecké aktivity v Zariadení pre seniorov Zobor a Zariadení núdzového bývania. Do Dňa dobrovoľníctva sa vo viacerých mestách zapoja aj umelci a mediálne známe osobnosti. „V Nitre bude herečka Kristína Farkašová s ďalšími dobrovoľníkmi registrovať účastníkov festivalu Divadelná Nitra. Mestskí poslanci sa zasa zapoja do budovania detského ihriska, budú maľovať detský vláčik a čistiť a natierať altánky v blízkosti Liečebného ústavu na Zobore. Deti z nitrianskych základných škôl sa zasa budú venovať úprave areálov svojich škôl a okolia,“ dodala Andreasová.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM