Rastislav Búgel Kultúra

Dobré koncerty a rozprávania so zaujímavými ľuďmi: TOTO všetko nás čaká začiatkom roka

Obľúbený podnik Music a Café Nitra si aj na začiatok nového roka pripravil množstvo zaujímavých podujatí. Pozrite si, na čo všetko sa môžete tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Dobré koncerty a rozprávania so zaujímavými ľuďmi: TOTO všetko nás čaká začiatkom roka
Foto: Rastislav Búgel

Aj počas januára sa majú milovníci dobrej hudby a kultúry na čo tešiť. Music a Café Nitra si pripravil sedem podujatí, ktoré stoja za návštevu.

Label Gramo Rokkaz oslavuje päť rokov fungovania. „Pri tejto príležitosti vydáva špeciálnu kompiláciu „V“ a zároveň vyráža na turné po Česko-slovensku,“ informujú organizátori. Najväčšie hity diskografie si budeme môcť vypočuť v piatok 9.januára od 20:30 hodiny. Vstupné na akciu je vo výške 4 eur.

Kapela The Wildflowers sa orientuje interpretácii piesní legendárneho amerického pesničkára, speváka a gitaristu Toma Pettyho a jeho skupiny The Heartbreakers a iných. Záujemcovia sa tak majú v sobotu 10.januára na čo tešiť. Vstup na koncert je voľný. Nič vám tak nebráni si o 20:30 užiť príjemnú atmosféru.

Milujete jazz? Aj pre vás sa v Music a Café Nitra nájde miesto. Vo štvrtok 15.januára začne v tradičnom čase (20:30 hod.) koncert E.G.O. Group. Jedná sa o zoskupenie nitrianskych jazzových legiend. „ Svojou nevyčerpateľnou energiou, muzikálnosťou a charakterom dokazujú mladým, ako krásne sa dá s jazzom dozrieť,“ informujú organizátori. Vstupné na koncert je vo výške 3 eur.

Na január je pripravené aj nezvyčajné spojenie jazzu a popu. 17.januára o 20:30 hod. sa môžeme tešiť na Andy Belej and Peter Lipa jr. Trio – Dreams and Ideas Tour 2015. Andyho bude na turné sprevádzať Peter Lipa jr. (klávesy), Michal Šimko (basa) a Michal Fedor (bicie). Vstup na nitriansku zastávku Tour je 5 eur.

Svoje ďalšie pokračovanie bude mať počas januára aj obľúbená Divadelná kaviareň Evy Pavlíkovej. Stane sa tak vo štvrtok 22.januára o 20:30 hodine. Po zaplatení vstupného 5 eur si budete môcť vypočuť zaujímavé rozprávanie so Stanom Králom. Hudobným hosťom večera bude Andrea Zimányiová.

Na svoje si v Music a Café prídu aj milovníci funky. Čaká nás funky party hudobný projekt Mr. Moon – funky fusion beat band. Ten na nás čaká v sobotu 24.januára (20:30 hod.). „Zoberie vás na funkový mesiac, na ktorom znie jeho funky Groove plný vlastných, ale aj pre-aranžovaných známych funky hitov,“ informujú organizátori. A koľko vás na túto parádu bude stáť vstupné? Pripravte si 5 eur.

Lahôdka je pripravená aj na koniec mesiaca. Miesto Music a Café sa vyberieme do nitrianskeho PKO. Obľúbený herec a zabávač Jan Kraus do Nitry 28.januára prinesie hosťa Milana Lasicu. Začiatok show Jan Kraus aneb Hvězdy jak je neznáte je o 19:00 hodine. Čaká nás aj hudobný hosť Kristína.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM