Tímea Kamenická Správy

Dobrá správa pre Zoborčanov: Už aj táto mestská časť má vlastný kultúrny dom!

Budovu niekdajšej svätourbanskej školy zmenili na nepoznanie. Na jej mieste vyrástlo nové kultúrne centrum. Uvažuje sa o názvoch Kultúrny dom Zobor alebo Kultúrne centrum Zobor.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre Zoborčanov: Už aj táto mestská časť má vlastný kultúrny dom!
Zdroj: Dnes24.sk

Na otvorení nového kultúrneho centra nechýbali predstavitelia mesta. „Ďakujem aj tým, ktorí do budúcna urobia všetko preto, aby tá budova zostala v takomto stave, v akom je, aby ste tu, hlavne obyvatelia Zobora, zažili len a len príjemné chvíle, na ktoré budete dlho spomínať,“ povedal počas svojho príhovoru primátor Jozef Dvonč.

Budova je vysvätená

Nasledovalo posvätenie budovy kňazom Milanom Polákom a strihanie pásky. Súčasťou otvorenia bola prehliadka budovy a do skoku zahrali nitrianske folklórne skupiny. Kultúrny dom má slúžiť najmä mestskej časti Zobor, no primátor nevylučuje, že sa tu budú konať aj akcie organizované mestom.

Práce trvali desať mesiacov

„Základom bolo dostať túto budovu spod štátu pod samosprávu, čo sa teda podarilo“, povedal primátor. Autorom projektu je Jozef Hrozenský a rekonštrukcia sa realizovala cez Nitriansku investičnú spoločnosť. Dodávateľom bol Megaspol. S prácami sa začalo v januári roku 2015 a ukončené sú teda po desiatich mesiacoch. Celkové náklady na rekonštrukciu a prístavbu boli 1 230 000 eur. Budova pochádza z roku 1911 a od roku 1962 neslúži ako škola.

Fotografie samotnej budovy kultúrneho centra a slávnostného otvorenia si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Veľká udalosť na Zobore: Otvorili nový kultúrny dom
16
Galéria
Foto: Tímea Kamenická / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM