Rastislav Búgel Rôzne

Dobrá správa pre študentov: SPU začala druhú etapu rekonštrukcie internátu Mladosť!

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre začala druhú etapu rekonštrukcie Študentského domova Mladosť. Dokopy získala univerzita na rekonštrukcie takmer 4 milióny eur.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre študentov: SPU začala druhú etapu rekonštrukcie internátu Mladosť!
Zdroj: TASR

Rekonštrukčné práce na bloku A a B zahŕňajú výmenu okien a dverných výplní, zateplenie obvodových stien a konštrukcií, rekonštrukciu fasády a balkónov. Práce by sa mali ukončiť do troch mesiacov. Celkové investičné náklady sú vyčíslené na 708 000 eur.

Milióny z eurofondov

Univerzita získala financie na rekonštrukciu dvoch internátov Mladosť a Nová doba z eurofondov. Na realizáciu projektu „Rekonštrukcia a modernizácia objektov SPU v Nitre za účelom zlepšenia podmienok vzdelávacieho procesu“ získala SPU celkovo 3,96 milióna eur. V roku 2012 bola v prvej etape ukončená rekonštrukcia bloku C internátu Mladosť. V rámci nej sa opravili balkóny, vymenili okná a zateplila budova. V havarijnom stave boli najmä balkóny, ktoré mali narušenú statiku, informovala prorektorka Zuzana Palková.

Komplikácie v podobe azbestu

V rovnakom roku univerzita ukončila aj rekonštrukciu internátu Nová doba. Tú skomplikovali azbestové dosky, ktoré stavbári objavili pri demontáži balkónových stien a ktoré pôvodná projektová dokumentácia neobsahovala. Nebezpečný materiál si vyžadoval špeciálnu likvidáciu, čo oddialilo termín ukončenia prác. Nová doba sa okrem zateplenia obvodových konštrukcií, opravy balkónov a zábradlia dočkala aj zateplenia strešného plášťa.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM