Rastislav Búgel Správy

Dobrá správa pre športovcov: V Nitre vyrastie nové hokejbalové ihrisko!

V meste pod Zoborom pribudne nové hokejbalové ihrisko. To vyrastie pri Základnej škole kráľa Svätopluka.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre športovcov: V Nitre vyrastie nové hokejbalové ihrisko!
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianska hokejbalová asociácia podala zaujímavý podnet. Poslanci mestského zastupiteľstva schválili návrh na prenájom pozemku za symbolické nájomné v areáli Základnej školy kráľa Svätopluka. Vyrastie tu nové športovisko určené na hokejbal. Poslanci schválili prenájom pozemku na 10 rokov. Nájomné na jeden rok bude symbolické jedno euro.

V réžii asociácie

O vybudovanie ihriska sa postará Nitrianska hokejbalová asociácia. „Po ukončení prenájmu pozemku bude ihrisko prevedené do majetku Mesta Nitry,“ píše sa v návrhu na prenájom, ktorý poslanci schválili. Realizácia sa uskutoční do 12 mesiacov od podpísania zmluvy.

Kompletné športovisko

„Nitrianska hokejbalová asociácia zabezpečí dostavbu sociálnych zariadení, spŕch a spoločenských priestorov,“ informuje materiál k návrhu na prenájom. Rozmer ihriska by mal byť 58×30 metrov a okolo celého ihriska je potrebná ochranná bezpečnostná zóna 1 meter. Hokejbalové ihrisko má vyhovovať platným pravidlám a smerniciam SHbÚ ako aj mestským požiadavkám. Celkové odhadované náklady sú v prvej fáze približne 25 700 eur. Prvá fáza počíta s asfaltovou plochou, vybudovaním mantinelov, krytých striedačiek, časomiery a osvetlenia. V ďalšej fáze projektu sa počíta s vybudovaním sociálnych zariadení, spŕch a spoločenských priestorov.

Foto: ilustračné

Nové hokejbalové ihrisko
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM