Rastislav Búgel Samospráva

Dobrá správa pre podnikateľov: Mesto im tento rok nebude zvyšovať nájomné

Nájomníkov, ktorí sídlia v priestoroch prenajatých od mesta Nitra, nečaká v rok 2014 pravidelné zvyšovanie nájomného. Radnica ho každoročne valorizuje o výšku inflácie.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre podnikateľov: Mesto im tento rok nebude zvyšovať nájomné
Zdroj: Dnes24.sk

Tento rok však mestskí poslanci rozhodli, že k úprave poplatkov za prenájom nedôjde, hoci mesto má ich každoročné zvyšovanie zakotvené v uzavretých zmluvách.

Dohodnutá úprava

Ako vysvetlila Veronika Valachová z mestského úradu, v zmluvách, ktoré sa týkajú prenájmu mestského majetku, je dohodnutá každoročná úprava ročného nájomného podľa výšky miery inflácie zverejnenej Štatistickým úradom Slovenskej republiky na celý príslušný kalendárny rok. Ten potvrdil, že miera inflácie meraná indexom spotrebiteľských cien bola vlani oproti roku 2012 v priemere 1,4 percenta.

Ostáva na úrovni roku 2013

Odbor majetku spolu s odborom ekonomiky na mestskom úrade však poslancom odporučili nájomné nevalorizovať. „Je to z dôvodu pretrvávajúcej hospodárskej krízy, narastajúceho počtu žiadostí jednotlivých nájomcov o zníženie nájomného a tiež z dôvodu, že mesto Nitra chce vyjsť svojim nájomcom v ústrety a nezvyšovať im náklady,“ uvádza sa v materiáli určenom na januárové rokovanie mestského zastupiteľstva. Poslanci návrh úradu schválili, takže pre podnikateľov a ďalšie subjekty, ktoré sídlia v mestských priestoroch, zostáva nájomné na úrovni roku 2013.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM