Rastislav Búgel Iné športy

Priaznivá správa pre lovcov pokladov: V Nitre pribudla nový skrýša pre Geocaching!

Všetci hľadači pokladov majú pred sebou novú výzvu. Novú „kešku“ pridali v Nitre len nedávno.

Ilustračný obrázok k článku Priaznivá správa pre lovcov pokladov: V Nitre pribudla nový skrýša pre Geocaching!

Stovky tisíc ľudí po celom svete prepadli fenoménu zvanému Geocaching. Jedná sa o hľadanie „pokladov“ pomocou súradníc a GPS zariadenia. Pre niekoľkými rokmi sa táto moderná dobrodružná zábavka dostala aj na Slovensko. V Nitre máme niekoľko desiatok malých skrýš určených pre túto hru. Nedávno však do zbierky moderných lovcov pokladov pristála ďalšia.

Oficiálna skrýša

Mesto Nitra pred oslavami príchodu Cyrila a Metoda zorganizovalo ďalší ročník súťaže s názvom Nitracaching. Tá stavala na podobných princípoch ako spomenutý Geocaching. „Pre pozitívny ohlas zo strany účastníkov sme sa rozhodli vytvoriť oficiálnu skrýšu pre Geocaching pod názvom Hidepark Nitra, ktorú môžu navštíviť všetci, ktorí sú zaregistrovaní na oficiálnej stránke www.geocaching.com a získať tak bližšie informácie,“ informuje referent pre mládež a šport Róbert Šiška.

Prví hľadači

Skrýše sa jedna od druhej líšia niekoľkými parametrami. Tá s názvom Hidepark patrí medzi tie malé no jednoduchšie skrýše. Náročnosť bola ohodnotená na jeden a pol hviezdičky z piatich možných. „Zaujímavé miesto, o ktorom som už síce počul, ale nikdy ho nenavštívil :P Kešku bolo vidieť už z cesty, takže bola nájdená okamžite,“ prezrádza jeden z registrovaných účastníkov hry Geocaching a zároveň jeden z prvých, ktorý tento „poklad“ objavil.

Bližšie informácie o novej skrýši určenej pre Geocaching nájdete na stránke geocaching.com .

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM