Rastislav Búgel Samospráva

Dobrá správa pre cyklistov: Kraj investuje do cyklotrás!

Nitriansky samosprávny kraj chce rozšíriť cyklotrasy. Do konca roku 2013 by malo byť vyznačených a obnovených približne 300 km komunikácií.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre cyklistov: Kraj investuje do cyklotrás!
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Cyklistika sa už dávno stala masovým spôsobom trávenia voľného času. Vysadnúť na bicykel a vydať sa na cesty dnes môže doslova každý. Pre bezpečnosť a kvalitu podobnej formy aktívneho oddychu sú potrebné aj kvalitné cyklotrasy. Vedia o tom aj predstavitelia Nitrianskeho samosprávneho kra­ja.

Chcú napredovať

Nitriansky samosprávny kraj nezaháľa a reaguje na stav cyklotrás na svojom území. V súčasnosti je už pripravený zámer vyznačovania nových cyklotrás. Koľko bude obnova a vyznačovanie napokon stáť ešte v kraji nevedia. „V súčasnej dobe ešte len prebieha verejné obstarávanie na dodávateľa, takže ešte nemáme určenú konečnú cenu. Je však predpoklad , že v máji by mohlo byť VO ukončené a projekt do októbra zrealizovaný,“ informuje vedúci oddelenia cestovného ruchu Karol Jurica.

Plány do budúcnosti

Pri prípravách cyklotrás spolupracuje s krajom aj katedra geografie na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. Všetko nasvedčuje tomu, že sa cyklisti môžu tešiť na skvalitnenie komunikácií na území kraja. Situáciu s nedostatočnou dĺžkou cyklotrás chce Nitriansky samosprávny kraj riešiť aj v budúcnosti. „Na rok 2013 máme schválenú v rozpočte NSK sumu 40 tis. €, za ktorú bude vyznačených a obnovených do konca roku 2013 cca 300 km cyklotrás a postupne každým rokom budú pribúdať ďalšie,“ prezradil Jurica.

Kraj investuje do cyklotrás
14
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM