Lucia Berezna Rôzne

Do tábora s nimi

O nitrianske letné mestské tábory pre školopovinné deti, ktorých usporiadateľom je CVČ Domino, je v tomto roku enormný záujem. Počas dvoch mesiacov letných prázdnin sa v týchto táboroch vystrieda približne 300 detí.

„Všetkých deväť turnusov je beznádejne vypredaných,“ tvrdí riaditeľka Centra voľného času Domino Viktória Mankovecká. „Mnohí rodičia prihlasovali deti do táborov už vo februári, niektoré deti absolvujú aj tri-štyri turnusy," uviedla.

Rodičov neodradil ani fakt, že oproti minulému roku sa zvýšil poplatok za jeden päťdňový turnus o 2.50 Eur. Podľa slov riaditeľky Viktórie Mankoveckej sa tak stalo preto, že //„…jedáleň, ktorá zabezpečuje teplú stravu pre deti, nám zvýšila cenu za stravnú jednotku.“ //Rodičia tak za jeden turnus zaplatia 27.50 Eur. V cene sú však zahrnuté už i poplatky za jednotlivé vstupy, strava i pitný režim.

„Letné mestské tábory máme veľmi radi,“ //hovorí Katarína (34). //„Využili sme ich už minulý rok a toto leto samozrejme tiež. Nedostala by som v práci toľko dovolenky a takto sa deti zabavia a zároveň aj niečo naučia. Je super, že niečo takéto vôbec existuje. Kiež by bolo takých táborov viac.“

V porovnaní s minulým rokom sa však počet detí i pedagógov na jeden turnus zvýšil. „Mávali sme 25 detí, na ktoré dohliadali dvaja pedagógovia. V tomto roku budeme mať detí 30 a troch pedagógov. Na každý turnus máme určených aj piatich náhradníkov, ak by niektoré prihlásené dieťa vypadlo," konštatovala Mankovecká.

Podľa čoho si rodičia a deti vyberajú, ktorého z táborov sa zúčastnia? Jednotlivé turnusy mestských letných táborov sú zamerané na rôzne aktivity: umelecké, technické, športové, tanečné, prírodovedné a rôzne iné. Na svoje si prídu malí i veľkí a teda všetci vo vekovej kategórii od 6 do 13 rokov. Okrem rôznych tvorivých dielní strávia deti svoj voľný čas aj v prírode, na kúpalisku, navštívia minizoo v areáli SPU, letisko v Janíkovciach, kde sa oboznámia s prácou pilota, zúčastnia sa rôznych kvízov a pod. Súčasťou programu sú rôzne výlety do blízkeho okolia Nitry. „Záujem o jednotlivé aktivity je vyrovnaný, každé dieťa si vyberie podľa svojich záujmov. Máme deti, ktoré chodia do našich táborov aj niekoľko rokov. Mnohé si vyberajú turnusy podľa toho, v ktorom bude pôsobiť ich obľúbený vedúci,“ zhodnotila záujem riaditeľka nitrianskeho centra voľného času.

Zdroj: TASR

letné tábory
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM