Rastislav Búgel Kultúra

Do svojho sveta nás vtiahnu nepočujúci výtvarníci

Nepočujúci výtvarníci zo Slovenska, Česka a Poľska budú v Nitrianskej galérii vystavovať svoje diela.

Ilustračný obrázok k článku Do svojho sveta nás vtiahnu nepočujúci výtvarníci
Foto: Jaroslav Dodok

Nepočujúci výtvarníci zo Slovenska, Česka a Poľska budú v Nitrianskej galérii vystavovať svoje diela. Stanislav Lubina, Agnieszka Kolodziejczak, Mirosław Słedz a Robert Milič predstavia vo výstavnom priestore Salón svoje diela vytvorené technikou olej, akryl, akvarel a grafika. „Výstava je tematicky rôznorodá. Od prírodných scenérií, mestských motívov cez figurálne kompozície nám vystavujúci priblížia ich emotívny svet, v ktorom sa neozýva ticho, ale radosť z bytia a tvorby,“ uviedla kurátorka výstavy Marta Hučková.

Vernisáž výstavy sa v Nitrianskej galérii bude konať 29. novembra. V ten istý deň o 10. hodine na Mestskom úrade v Nitre otvoria aj výstavu výtvarných prác nepočujúcich detí. Obe podujatia sú súčasťou Medzinárodného festivalu kultúry nepočujúcich sv. Františka Saleského, na ktorom sa v Nitre zíde niekoľko stoviek nepočujúcich zo Slovenska a ďalších európskych štátov.

Festival trvá od 18. do 26. novembra a jeho druhá časť od 2. do 16. decembra. Výstava nepočujúcich autorov bude v Salóne Nitrianskej galérie až do ukončenia festivalu, teda do 16. decembra.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM