Monika Földešiová Rôzne

Do prímestského parku 17 prírastkov

Cestujúci na prímestských linkách v Nitrianskom kraji sa môžu tešiť na pohodlnejšie cestovanie v nových autobusoch. Po tom, ako poslanci zastupiteľstva Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) schválili dodatky k zmluvám medzi NSK a dopravcami, môžu au

V podpísaných dodatkoch je stanovený maximálny možný počet nových autobusov zaradených do systému prímestskej autobusovej dopravy. Zároveň sú v nich uvádzané aj presné konštrukčné prevedenia, kapacita, či maximálna spotreba pohonných látok. „Obnova vozidlového parku pre rok 2011 nebude mať dopad na rozpočet NSK, vzhľadom k tomu, že dopravcovia si financovanie zabezpečia z vlastných zdrojov,“ uvádza sa v materiáli, ktorý na svojom ostatnom rokovaní schválili regionálni poslanci.
Na základe odsúhlasených dodatkov má v tomto roku pribudnúť vo vozidlovom parku spoločnosti Veolia Transport Nitra, a.s., maximálne 11 nových autobusov. Podľa technických parametrov budú mať jednotlivé vozidlá kapacitu 48 osôb na sedenie a 39 osôb na státie. Do decembra 2011 chce nové autobusy nakúpiť aj SAD Nové Zámky, a.s. Do prímestskej dopravy by tak malo pribudnúť ďalších šesť nových autobusov, každý s kapacitou do 55 miest na sedenie.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM