Rastislav Búgel Kultúra

Do Nitry zavítala zaujímavá výstava: Ponorte sa do života v Keni

Zaujímavú fotografickú výstavu si môžu záujemcovia pozrieť na Svätoplukovom námestí. Prostredníctvom fotografií sa pozrú do vzdialenej Kene.

Ilustračný obrázok k článku Do Nitry zavítala zaujímavá výstava: Ponorte sa do života v Keni
Foto: Rastislav Búgel

Návštevníci Svätoplukovho námestia v Nitre majú možnosť uvidieť zaujímavú výstavu. Na paneloch rozmiestnených okolo fontány uvidia fotograficko – dokumentárny projekt, ktorého autormi sú fotografi Zuzana Halánová a Daniel Laurinc.

Ponorte sa do tajov Kene

Projekt predstavuje vybrané lokality v Keni a mapuje činnosť slovenských organizácií a ich terénnych pracovníkov, ktorí tu pôsobia. „Slovensko ako člen Európskej únie je povinné pomáhať rozvojovým krajinám a každoročne zo svojho rozpočtu vyčleňuje finančné prostriedky určené na túto činnosť. Financie sú distribuované prostredníctvom SlovakAid. Rovnako ako ostatní členovia EÚ, aj my sme si zvolili krajiny, pre ktoré je táto pomoc určená. Jednou z nich je aj Keňa, ktorá sa stala pilotnou krajinou Afriktivít,“ informujú autori na svojej webovej stránke.

Svedectvo o činnosti

Fotografi si kladú za cieľ priniesť fotograficko – dokumentárne svedectvo nielen o ich činnosti, ale aj o problémoch a živote miestnych obyvateľov. Na výstave uvidíte fotografie priamo z jednotlivých projektov v Keni doplnené o zaujímavé informácie.

Výstava na Svätoplukovom námestí potrvá do 6. septembra.

Výstava Afriktivity
14
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM