Správy

Do Nitry príde vianočný charitatívny bazár: Výťažok pomôže predčasne narodeným deťom

Chceli by ste počas adventného obdobia načerpať pravú sviatočnú náladu a spraviť dobrý skutok? V Nitre budete mať jedinečnú príležitosť.

Ilustračný obrázok k článku Do Nitry príde vianočný charitatívny bazár: Výťažok pomôže predčasne narodeným deťom
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Už túto nedeľu (4. decembra) sa v priestoroch Divadla Andreja Bagara v Nitre bude konať deviaty ročník charitatívneho vianočného bazára.

Finančný výťažok zjednoduší prvé hodiny života predčasne narodeným deťom na Neonatologickom oddelení Fakultnej nemocnice v Nitre.

Čo všetko tam nájdete?

„Na podujatí sa ako aj po minulé roky budú predávať veci za ceny určené kupujúcimi, ktoré môže priniesť v daný deň ktokoľvek priamo do foyer štúdia Divadla Andreja Bagara. Ide o veci ako hračky, knihy, oblečenie v dobrom stave, porcelán, a podobne, ktoré majú ľudia doma. V divadle budeme od deviatej hodiny ráno do večera 20,00 h,“ konštatovala iniciátorka projektu Mária Kočnerová.

Prečítajte si tiež

Pomôcť môže každý

Charitatívny bazár organizujú študenti Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre a žiaci SSŠ-e.p. Súkromnej obchodnej akadémie Nitra pod vedením svojich pedagógov. Projekt je založený na myšlienke, že pomôcť môže každý z nás, formou, akú si zvolí. Nemusí ísť len o finančnú podporu.

„Uvedomujeme si, že v súčasnosti je život mimoriadne náročný. Preto chceme nechať na ľudí, aby si v prípade záujmu zvolili formu pomoci, ktorá je pre nich prijateľná. Budeme vďační za akúkoľvek pomoc,“ uviedla Kočnerová.

Vyzbierané peniaze poputujú na Neonatologické oddelenie Fakultnej nemocnice v Nitre. Vecné dary potešia obyvateľov Domova pre osamelých rodičov s deťmi, Centrum pre rodinu a iných recipientov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM