Správy

Do botanickej záhrady SPU sa nedostanete! Obľúbené miesto museli dočasne zatvoriť

Botanická záhrada Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre je dočasne zatvorená. Čo sa stalo?

Ilustračný obrázok k článku Do botanickej záhrady SPU sa nedostanete! Obľúbené miesto museli dočasne zatvoriť
Zdroj: Botanická záhrada SPU v Nitre

Botanická záhrada Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre je zatvorená. Ako informovala Renáta Chosraviová zo SPU, dôvodom je rekonštrukcia oplotenia.

Obnovia podujatia

To pôvodné bolo poškodené a na viacerých miestach nefunkčné.

„Dochádzalo tu k nekontrolova­teľnému vstupu osôb do priestoru parku botanickej záhrady aj mimo otváracích hodín. V súčasnosti je záhrada uzavretá, jej park otvoríme hneď, ako sa ukončia stavebné práce,“ uviedla riaditeľka botanickej záhrady Dagmar Hillová.

Ako pripomenula, po opätovnom otvorení budú v záhrade opäť prebiehať rôzne kultúrne i vzdelávacie podujatia pre verejnosť.

Prečítajte si tiež

„Pripravujeme komentované prehliadky zamerané na pestovanie okrasných a úžitkových rastlín. V spolupráci s Turistickým informačným centrom v Nitre sa plánujeme zapojiť do osláv Svetového dňa cestovného ruchu s programom zameraným na prezentáciu odbornej činnosti jednotlivých úsekov botanickej záhrady,“ vysvetlila Hillová.

Čo nás čaká?

Ako dodala, v botanickej záhrade v budúcnosti vzniknú aj nové vzorkovnice a zbierky okrasných rastlín, budú sa rekonštruovať nefunkčné zbierky a doplní sa parkový mobiliár.

„V záhrade bude plne rozkvitnutá vzorkovnica trvalkových výsadieb, ktorú plánujeme skompletizovať v jesennom období výsadbou ďalších segmentov,“ doplnila Hillová.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM